În orice moment al vieții noastre, apar evenimente și petreceri la care trebuie să participăm. Pentru ceea ce avem nevoie să avem un stil care să meargă cu trendul momentului și să reflecte în același timp propria personalitate și stil. Din acest motiv, trebuie să ne dedicăm timp pentru a găsi rochia perfectă, accesoriile asortate și, bineînțeles, ceva foarte important care nu trebuie să lipsească: este încălțămintea potrivită care dă nota finală look-ului nostru. Iată câteva sfaturi pentru a putea alege pantofii de petrecere potriviți pentru fiecare ocazie.

Genți, bijuterii sau portofele, totul este necesar pentru a avea un aspect spectaculos pentru a merge la o petrecere sau eveniment important. Dar niciuna nu este la fel de importantă ca încălțămintea. Pantofii sunt acel element care ne poate face ținuta să strălucească sau să îl strice complet. Prin urmare, este esențial să știm ce este necesar pentru a-i alege pe cei potriviți pentru fiecare stil și design de îmbrăcăminte, care se îmbină cu stilul nostru și cu accesoriile care îl completează.

 

Pantofi conform codului vestimentar

Fiecare stil este unic și caracteristic fiecărei persoane, dar în general pentru fiecare eveniment social există un cod vestimentar. În funcție de tipul de eveniment va fi rigiditatea codului. În cazul dress code-ului de petrecere, acestea sunt grupate în două: dress code și half dress code, cunoscut și sub denumirea de cocktail dress code.

Pentru evenimentele care au loc în timpul zilei, cea mai bună variantă este să alegi rochii care ajung până la genunchi sau cu câțiva centimetri mai sus. Designul va depinde de gusturile și personalitatea dvs., precum și de tendințele actuale. Pentru rochiile cu acea lungime, încălțămintea ocupă cel mai mare rol în stilul nostru. Pantofii de petrecere potriviți pot fi sandale damă cu toc subțire sau platformă. În niciun caz nu ar trebui să fie foarte mari.

În cazul evenimentelor de seară, codul vestimentar devine mai strict. În general, se impun rochiile lungi care acoperă pantoful. Prin urmare, încălțămintea ideală va fi întotdeauna una cu toc înalt și subțire, precum sandale damă sau pantofi stiletto. Printre modelele de încălțăminte din care puteți alege, puteți găsi tipuri de satin, piele sau piele lăcuită. În funcție de designul rochiei, poți opta și pentru sandale damă sau peep-toes cu toc înalt.

Pentru evenimentele de semi-formale sau cocktail, codul vestimentar este elegant, dar nu atât de strict. Câteva exemple de evenimente cocktail sunt botezurile, absolvirile, aniversarile, prânzurile și cinele formale, printre altele. Codul vestimentar pentru aceste evenimente depinde în continuare de momentul zilei, precum și de perioada anului. Încălțămintea ideală va varia în funcție de moment. Când este vară, puteți opta pentru sandale dama, iar iarna puteți opta pentru un pantof închis.

Pentru evenimentele din timpul zilei, pantofii pot fi cu toc mic sau chiar cu talpă plată. Daca urmează să fie sărbătorit după-amiaza sau seara, sunt mai indicați pantofii de înălțime medie sau cu toc înalt. Trebuie să urmezi tendințele actuale și să combini perfect cu rochia. În acest tip de eveniment se recomandă folosirea ciorapilor și întrucât formalitatea este mai mică, costumele croite de culoare neutra pot fi purtate cu pantofi închiși.

La absolviri și la cine formale, codul vestimentar este puțin mai puțin flexibil. In functie de momentul in care se va sarbatori, cel mai potrivit va fi folosirea unei rochii de cocktail sau chiar a unei rochii lunga, combinata cu pantofi de petrecere mai potriviti precum sandale sau pantofi inchisi la mijlocul inaltimii, in aceste cazuri ciorapii nu trebuie fi uitat.. Daca porti o rochie lunga, pantofii cu toc inalt si subtire vor fi cea mai buna alegere.

 

Sfaturi pentru alegerea pantofilor ideali

După cum am menționat, tipul de pantof ales va depinde de codul vestimentar al fiecărui eveniment. Acum îți vom prezenta câteva sfaturi pentru a putea alege între diferitele modele și stiluri de pantofi de petrecere care există.

Alege întotdeauna un pantof care se potrivește complet piciorului tău. De sărbători, varietatea de pantofi este mereu mai mare, așa că vei avea o gamă largă din care să alegi. Ca regulă generală, pantofii ar trebui să aibă o nuanță puțin mai închisă decât nuanța pielii noastre. În acest fel îți vor da o senzație de statură și eleganță mai mare.

Pantofii de tip lounge sunt mai sofisticați, așa că trebuie purtați cu rochia potrivită, cu nuanțe asemănătoare sau aceleași cu rochia și să se asorteze culorile cu accesoriile. Dacă ne hotărâm asupra lor și au curea pe călcâi sau sunt puțin deschiși în față, vor fi ideali pentru botezuri sau nunți.

Pantofii cu bretele la gleznă sunt ideali dacă gleznele tale sunt subțiri și picioarele tale sunt zvelte, dar dacă totuși vrei să porți acest tip de pantof în ciuda acestui fapt, caută un design a cărui curea este foarte îngustă și în aceeași nuanță a pielii tale.

Și, bineînțeles, nu uita să încerci cu atenție pantofii și să te asiguri că ți se potrivesc complet piciorului, mai ales dacă sunt sandale damă. Asigură-te că nici degetele de la picioare, nici călcâiul nu ies în afară și că baretele îți mențin piciorul complet susținut, astfel poți merge cu eleganță.