Indiferent de ocazie, întâlnirile cu prietenii reprezintă întotdeauna un prilej de distracție și de socializare. Și cum întotdeauna atmosfera se destinde în jurul unei mese bogate, în ambientul unui playlist bine ales, sfatul nostru este să acorzi mare atenție organizării unui party la tine acasă.

 

Descoperă și tu ghidul unei gazde de excepție și surprinde-ți prietenii cu o petrecere pe cinste urmând ideile și recomandările noastre!


 

Fă o listă de invitați 

În funcție de amploarea petrecerii pe care o organizezi, dar și de spațiul pe care îl ai la dispoziție, începe planificarea cu realizarea listei de invitați. Dacă vrei să te bucuri de un party restrâns, ar trebui să te limitezi la 6-8 persoane din cercul tău de prieteni. Ține cont de faptul că, pentru ca toți invitații să se simtă bine la petrecerea ta, fiecare dintre ei ar trebui să cunoască cel puțin un alt oaspete. Probabil știi și tu cât este de incomod să ajungi la o petrecere unde cei prezenți sunt foarte buni prieteni între ei, iar tu știi doar gazda!

 

Setează tema petrecerii

Te gândești să organizezi la tine acasă party-ul de Halloween? Îți plac petrecerile tematice indiferent de ocazie? Ei bine, în acest caz, invitația ta trebuie să menționeze tema evenimentului, precum și dress code-ul, dacă este necesar. Deși suntem aproape siguri că nu apelezi la trimiterea invitațiilor în maniera clasică, mijloacele tehnologice îți oferă o mulțime de canale prin care poți să intri în contact cu oaspeții tăi. O petrecere tematică este o idee foarte inspirată în ciuda faptului că toată acțiunea va avea loc în apartamentul tău și suntem absolut convinși că și invitații vor îmbrățișa cu entuziasm propunerea ta.

 

Pregătește mâncarea 

Pentru o petrecere reușită, nu uita nici de componenta culinară. Nu-ți face griji, nu este necesar să petreci ore în șir gătind, mai ales că ai la dispoziție diverse variante de a procura mâncare. Dacă vrei să fii o gazdă ideală și îți dorești mai degrabă o cină cu prietenii decât un party zgomotos, încearcă diverse rețete de pe foodconcierge.ro, care pot fi pregătite ușor chiar și de către începători. Pe de altă parte, poți comanda pizza sau te poți aproviziona cu diverse gustări sărate și dulci. 

 

Găsește diverse modalități de a-ți distra invitații 

Fie că preferi petrecerile care se axează mai mult pe socializare, sau că ești fanul party-urilor incendiare și memorabile e important să găsești diverse modalități de a-ți distra oaspeții. Jocurile de societate reprezintă o variantă demnă de luat în calcul (mai ales în primul scenariu menționat), la fel ca ruletele de shoot-uri (pentru cea de-a doua variantă). O alternativă la îndemâna oricui sunt jocurile de cărți sau de rummy, pe care le poți pregăti și tu pentru invitați. 

 

Alege un playlist pe placul tuturor

Muzica este esențială pentru a obține atmosfera dorită la o petrecere. Indiferent că vrei să te bucuri de o seară liniștită cu prietenii și că ai nevoie de un playlist cu piese de lounge sau, din contră, atunci când alegi muzica ia în calcul nu doar tonul evenimentului, ci și preferințele invitaților. Dacă gusturile lor sunt diversificate din acest punct de vedere, cel mai simplu este să realizezi un playlist pe placul tuturor, care să conțină diverse stiluri de muzică. 

 

Dacă este pentru prima dată când te afli în postura de gazdă a unei petreceri, sperăm că sfaturile și ideile noastre îți vor fi de ajutor!