Dintotdeauna ți-ai dorit să locuiești la curte, să ai propria ta grădină de legume și multe flori în fața casei. Visul ți s-a îndeplinit, dar ce-i drept, doar parțial. Nu ai parte de acele condiții propice pentru a crește legume și flori în aer liber, dar asta nu înseamnă că trebuie să te resemnezi. Dimpotrivă, susțin specialiștii, serele sunt soluția perfecta pentru tine. Pentru a afla mai multe despre acestea, care sunt recomandările specialiștilor, și care sunt plantele care se pretează să fie crescute în sere, atunci citește cu atenție rândurile următoare.

Recolte mult mai rapide

Dar nu numai faptul că nu există condiții favorabile pentru o grădină în aer liber ar trebui să te facă să te gândești la o seră. De fapt, sunt mult mai multe avantajele dacă procedezi așa, decât clasica grădină pe care o aveai tu în minte. În primul rând, este vorba că în acest fel vei obține recolte mult mai bogate, și chiar cu câteva săptămâni mai devreme decât în mod normal. Este și normal deoarece aici florile sau legumele pe care le plantezi sunt ferite de condițiile meteorologice nefavorabile, dăunători, și au și parte de o bună irigație. Pentru a afla mai multe, de la început însă trebuie să știi tu ce cultivi, pentru a sti ce tip de sera sa iti recomande un specialist in sere flori si sere legume de la RegalFermierul.ro. Este un pas normal, pe care trebuie să îl parcurgi, mai ales că nu te poți lăuda cu o vastă experiență în acest caz.

Ce poți planta într-o seră

Sunt o mulțime de plante pe care le poți planta aici, flori și legume. Majoritatea preferă însă legumele, deoarece pot în acest fel nu doar să le ofere celor dragi produse proaspete, sănătoase și pline de vitamine, ci își pot construi o mică afacere de succes. Avem pentru tine și câteva sugestii referitor la ce legume poți planta cu succes într-o seră.

Roșii cherry

Sunt preferatele copiilor, dar și adulții nu le refuză. Sunt mult mai aromate și pot fi folosite cu succes la prepararea multor conserve pentru iarnă, sau a unor mâncăruri sănătoase și pline de vitamine. Se pretează pentru a fi crescute în sere, așa că nu ai niciun motiv să nu profiți de această șansă.

Ceapă

Orice fel de mâncare, pentru a avea un gust bun, trebuie să aibă și suficientă ceapă. Ce rost are să o cumperi când o poți cultiva în seră? Sunt multe tipuri de ceapă, așa că te poți interesa de la specialiști care soi poate fi cultivat chiar și de tine, un începător, și nu îți face griji, sigur te vei descurca.

Usturoi

Gustul lui aparte face ca usturoiul să fie nelipsit din stilul nostru alimentar. Poți încerca să îl plantezi în sera pe care ți-ai amenajat-o, pentru a te bucura de roadele muncii tale. Și nici nu este chiar atât de greu de îngrijit!

Morcovul

Din nou, o legumă care se potrivește de minune pentru a fi crescută într-o sera. Și aici există mai multe soirui, așa că poți opta pentru cei galbeni sau violeți, la fel de delicioși, dar care aduc mai multă culoare în farfurie. Și se știe doar, în primul rând mâncăm cu ochii, nu?

Salata verde

Chiar dacă acum, vara, o găsim peste tot, tu te poți bucura de această delicatesă mult mai devreme decât alții. Salata verde poate fi cultivată în sera ta în sezonul rece, și dacă îi asiguri o bună irigație și îngrijire, în cam șase săptămâni de la plantare te vei bucura de prima recoltă. Recunoaște că sună cu adevărat fantastic!

Ridichi

Gustul lor ușor iute, prospețimea și faptul că sunt foarte crocante, fac ca ridichile să se numere printre preferatele multora. Dacă și tu și cei ai casei le adorați, puteți să le plantați în sera voastră. Acestea au avantajul că pot fi plantate aici până la finalul anului, iar în jur de 6 săptămâni vei avea primele ridichi pe masă.

Mazăre

Este una dintre legumele pe care cam toată lumea o îndrăgește și o consumă cu plăcere. Chiar și micii mofturoși o adoră pentru gustul ei cel dulce, iar adulții îi apreciază mult efectele sale benefice în ceea ce privește starea de bine a organismului. Ar fi de preferat ca boabele să fie consumate cât mai proaspete, iar în acest sens, sera ta de legume se dovedește a fi de mare ajutor. De asemenea, tot sera îți oferă posibilitatea de a consuma mazăre proaspătă chiar și atunci când temperaturile de afară scad chiar sub pragul de îngheț.

Fasole cățărătoare

Una dintre legumele care se pretează fooarte bine pentru a fi crescută în sera este fasolea cățărătoare. Trebuie doar să ai grijă să îi oferi temperaturile dorite – ceva mai ridicate, și o bună irigație. Se plantează ușor, la fel ca și mazărea. Atenție însă la felul cum ai grijă de această plantă, deoarece poate dezvolta diverse boli care mai apoi se pot transmite și altor legume pe care le-ai plantat în seră.

Broccoli

Una dintre cele mai sănătoase legume, dar din păcate nu toată lumea se împacă prea bine cu gustul ei. Cu toate acestea, dacă ești adeptul unui stil alimentar sănătos, ai nevoie de broccoli. Se plantează ușor în sera, și îl poți planta chiar și la începutul iernii.

Există, după cum vezi, o mulțime de legume care se pot planta în seră. Noi doar ți-am dat câteva exemple, dar mai multe amănunte poți afla doar de la specialiști!