Internetul e plin de trucuri de make up şi beauty, dar, pe bune!, câte crezi că funcționează şi câte sunt doar poveşti de adormit copiii? Dacă te-a mânat vreodată curiozitatea, probabil ai aflat deja pe propria piele că nu tot ce apare pe net e şi adevărat. Dacă nu, hai să îți facem noi viața mai uşoară!

O tipă a testat câteva dintre cele mai populare trucuri de beauty de pe net şi rezultatele au fost astea:

Lipici vs. ojă în exces

Dacă ai răbdare să aştepți să se usuce lipiciul şi apoi să te chinui să-l cureți, go for it! Dar s-ar putea să se ia şi cu puțină piele. Mai bine "mergi" pe varianta cremă de mâini, care înmoaie pelicula de ojă şi o face să se curețe mai uşor.

Oja se usucă mai repede în apă rece

Practic, se usucă doar stratul superior, dar aproape de unghie oja tot moale rămâne şi, prin urmare, se strică la contact cu alte suprafețe. Mai bine investeşti într-o soluție de uscare rapidă şi gata! Poate nu e cea mai economică variantă, dar nici să strici o sticluță întreagă pentru o manichiură nu este, nu?

Mascara uscată vs. apă fierbinte

Trucul ăsta chiar funcționează, pentru că mascara redevine cremoasă la cald şi o poți folosi fără probleme. E mai safe decât să o diluezi cu cremă sau, mai rău, cu apă, ceea ce o va face să curgă de pe gene după aplicare şi să se întindă ;)

Ojă + abur = ojă mată

Cine a testat chestia asta sigur o să-ți spună că funcționează. Vezi mâna dreaptă, prin comparație cu mâna stângă din imaginea de mai sus! Tare sau ce? Atenție, însă, pentru că vaporii fierbinți ți-ar putea provoca arsuri.

BEAUTY: Cum să-ți alegi tunsoarea în funcție de forma feței

Mascara în exces vs. periuță de dinți

Well... periuța de dinți este "arma" perfectă împotriva genelor încărcate la modul inestetic! Try it!

Ruj în loc de blush

Probabil ai mai auzit de metoda asta şi chiar funcționează. "Cheia" e să alegi nuanța potrivită şi să îl întinzi bine şi uniform, pentru că nu ai vrea să arăți ca un clovn, nu?

Ruj roşu pentru a ascunde cearcănele

Unii încearcă să "vândă" metoda asta drept una imbatabilă, dar... cine a testat-o poate spune că nu e chiar aşa! Pentru că după aceea ai nevoie de mai multe straturi de anticearcăn pentru a acoperi roşul. Ca să nu mai vorbim de cât de dificilă va fi apoi demachierea!

Tehnica celor două degete pentru aplicarea blush-ului

Nu ştiți prea bine de unde să începeți cu blush-ul? Păi luați exemplu din imagine şi treceți la treabă! Tare sau ce?