Unul dintre cele mai populare jocuri video din ultimii ani ar putea fi interzis. Un parlamentar american a depus un proiect de lege prin care cere să nu se mai comercializeze jocuri video care au ca subiect jafurile și violența. 

Proiectul de lege vine în contextul în care în ultima perioadă a crescut foarte mult numărul furturilor de mașini în Chicago. Un reprezentant al Partidului Republican din Chicago este de părere că jocurile care au ca subiect atacuri, jafuri și violență ar putea fi de vină pentru creșterea numărului de infracțiuni. El a argumentat că jocuri precum GTA 5 și altele asemănătoare instigă la acte de violență și vrea să interzică vânzarea lor. 

Propunerea nu este nouă și vine ca amendament la o lege mai veche, din 2012, care interzice vânzarea acestor jocuri către minori. Acum se pare că politicianul își dorește să ducă lucrurile la nivelul următor și să oprească de tot comercializarea jocului. Deși este în faza de propunere deocamdată, știrea i-a speriat pe fanii GTA 5. Încă nu se știe dacă va fi adoptată propunerea și cum mai exact va fi pusă în aplicare. Dacă pentru vânzarea în magazine se pot impune restricții, nu se știe cum se va împiedica descărcarea și vânzarea jocului online.