Una dintre cele mai frumoase activități pentru toamnă este fără îndoială lectura. Într-o zi mohorâtă, ceaiul preferat, o pătură pufoasă și o carte nouă te pot înveseli. Așa că îți recomandăm să te ,,înarmezi” cu titlurile tale preferate și să te pregătești pentru lunile ce urmează. În continuare, îți prezentăm 5 cărți thriller pe care le poți comanda de la LIBREX cu transport gratuit!

1. Fata și noaptea, de Guillaume Musso

Guillaume Musso este unul dintre autorii pe care oricine ar trebui să îl citească, deoarece are un stil cu adevărat unic de a scrie și cu siguranță te va impresiona. Este supranumit ,,maestrul răsturnărilor de situație”, deoarece niciodată nu poți anticipa finalul, oricât ai încerca. Acțiunea începe cu prezentarea unor fapte din anul 1992 de pe Riviera Franceză, iar mai apoi din 2017, când trei foști colegi de liceu și foarte buni prieteni se întâlnesc la 25 de ani de la terminarea liceului. Nu și-au mai vorbit de atunci, iar secretul care îi unește va ieși la suprafață pentru a le tulbura viețile și pentru a arată tuturor cine sunt ei cu adevărat. 

2. De-a v-ati ascunselea, de M. J. Arlidge

Romanul face parte din seria Helen Grace, fiind a șasea partea. Dacă nu ai citit încă primele volume, Helen Grace este ,,unul dintre cei mai captivanți detectivi din literatura polițistă de azi” (Publishers Weekly), iar acest volum cu siguranță este considerat cel mai bun din serie până în acest moment. Inspectoarea Helen Grace se află într-o situație complicată: este încarcerată pentru o crimă pe care nu a comis-o și în așteptarea procesului are ocazia de a dovedi că nu și-a pierdut îndemânarea: începe să ancheteze o serie de crime suspecte petrecute în închisoare, astfel încât să nu devină chiar ea următoarea victimă. 

3. Mobilul, de Stephen King

Probabil că ai auzit deja de ,,maestrul genului horror”, Stephen King, care încă reușește să ne surprindă cu fiecare carte pe care o publică. Mobilul aduce în evidență conexiunea noastră cu tehnologia și ce s-a întâmpla dacă aceasta ,,ne-ar trăda”. Totul a început cu un mesaj subliminal auzit de către toți cei care au folosit telefonul mobil într-o zi de 1 octombrie. Brusc, totul a devenit haos, oamenii au căpătat instincte animalice și lumea semăna cu un Ev Mediu întunecat. Trei persoane încearcă să supraviețuiască, îndreptându-se spre un oraș unde credeau că vor găsi scăparea… sau poate infernul. 

4. Înainte să adorm - ediție de film, de S. J. Watson 

Este un thriller cutremurător, ce a fost ecranizat. Filmul se numește ,,Before I go to sleep” și o are în rol principal pe Nicole Kidman. Cartea prezintă viața unei femei care în urma unui accident rutier, dezvoltă o afecțiune ciudată: de fiecare dată când adormea, i se ștergeau toate amintirile. Zilnic, timp de 20 de ani, a încercat să își pună viața în ordine înainte să adoarmă și încerca să găasească metode prin care să își amintească. La un moment dat reușește și descoperă un adevăr dureros. 

 5. Fata din tren, de  Paula Hawkins

Fata din tren este o carte ce s-a bucurat de un succes enorm și fost ecranizată. Cartea prezintă viața obișnuită a unei femei care făcea zilnic naveta spre muncă. Din cauza unui semnal defect, trenul oprea de fiecare dată în perimetrul unei case la care Rachel se uita admirativ. Acolo locuiau un cuplu și personajul principal chiar îi botezase pe cei doi, despre care credea că au viața perfectă. Până într-o zi când ea dispare și Rachel decide să se implice în viețile lor.