În spatele fiecărei fotografii perfecte de pe Instagram stă o aplicație de editare sau un filtru perfect. Cum ar arăta feed-urile noastre fără micile retuşuri şi fără un filtru aplicat? 

Dacă nu ți-ai instalat încă o aplicație de editare foto, îți dăm noi câteva sugestii. Toate sunt gratuite şi sunt disponibile atât pe iOS, cât şi pe Android. 

1. Snapseed. Are o mulțime de funcții şi de opțiuni. Este o aplicație profi de editare foto şi s-ar putea să îți ia puțin mai mult timp până te prinzi ce-i cu ea, dar merită!

2. VSCO. Îți pune la dispoziție o gamă largă de filtre, care să-ți facă pozele să arate ca şi cum au fost făcute cu o cameră foto profi. 

3. Prisma. Dacă îți place efectul acela de pictură sau de desen artistic la o fotografie, asta e aplicația pe care o cauți!

4. Adobe Photoshop Express. Un fel de Photoshop clasic, doar că pe telefon, intuitiv şi simplu de folosit. Poți corecta imperfecțiuni, să modifici contrastul sau să aplici filtre. Încearc-o şi ne mulțumeşti mai târziu!

5. Foodie. Dacă eşti genul care întâi face poză la mâncare şi abia apoi gustă din ea, aplicația asta e pentru tine! Foodie duce la next level pozele cu mâncare şi te ajută să le editezi astfel încât să arate ca şi cum ai fi blogger de cooking! Sigur, o poți folosi şi pentru altfel de poze, nu doar cele cu mâncare.

6. Visage. Selfie-ul perfect nu exi... oh, wait, există! Şi asta datorită aplicației Visage. Vrei să retuşezi rapid micile imperfecțiuni ale tenului şi să postezi selfie-ul perfect? Ştii ce ai de făcut!

7. Adobe Lightroom CC. Cu toții ştim că lumina e factorul-cheie pentru o poză reuşită. Şi dacă nu te-a ajutat lumina naturală, te ajută Lightroom să salvezi poza. O aplicație foarte populară printre fotografi, care se găseşte şi în varianta pentru desktop. Te ajută să modifici luminozitatea, contrastul, detaliile, culorile.

Spor la editat şi la postat!