Social media a luat amploare în ultima perioadă. Dacă te numeri printre persoanele care își verifică profilul de Instagram la prima oră a dimineții, atunci trebuie să știi asta.

Chiar dacă majoritatea persoanelor susțin renunțarea la filtre și la aplicațiile de editare, acolo, un pic de lumină și un pic de contrast ajustat nu strică niciodată. Instagramul este ca o carte de vizită, iar profilul trebuie să arate cât mai organizat și, de preferat, nu prea încărcat din punct de vedere al filtrelor.

Dacă ții foarte mult la modul în care te descoperă alții pe Instagram, atunci trebuie să îți descarci aceste aplicații de editare. Mai ales că majoritatea sunt free. 

Snapseed. Pe lângă faptul că este free, Snapseed-ul vine la pachet cu multe instrumente care te ajută să faci dintr-o imagine obișnuită una pro. Te poți juca cum dorești. Rezultatul va fi wow!

VSCO. Pe lângă avantajul editării, VSCO vine la pachet și cu opțiunea de a face poze în modul analog pe care le poți urca în comunitatea pasionaților de VSCO. How cool is that?

Prequel. Este una dintre cele mai tari aplicații. Ai la dispoziție multe template-uri pentru video și imagini, poți achiziționa și pachetul premium pentru a avea acces și la mai multe instrumente.

Unfold. Este o aplicație perfectă pentru crearea de Insta stories. Poți folosi multe frame-uri, poți face colaje cool și poți adăuga efecte.

Lightroom. Aplicația vine la pachet cu multe preset-uri pe care le poți cumpăra de pe site-urile specializate sau le poți descărca gratis din secțiunea Discover a aplicației.

Lightleap. Aplicația vine și cu posibilitatea de achiziționare a pachetului premium. Pe lângă editare basic, Lightleap îți dă posibilitatea de a adauga fundaluri și alte elemente prestabilite.

Photoshop Fix. Vrei să ai arăți perfect sau vrei să elimini obiecte nedorite din cadrul imaginii tale? Atunci Photoshop Fix este soluția. Poți descărca aplicația și te poți juca cu opțiunile ei.