Instagram lucrează constant la îmbunătățirea experienței utilizatorilor și pregătește două modificări care vor fi pe placul fanilor. Una dintre ele are legătură cu live-urile și le va permite userilor să urmărească un live și să dea scroll în același timp. 

PIP este funcția pe care o testează în această perioadă cei de la Instagram. Ea le va permite userilor să aibă deschise două ferestre în același timp pe ecran. Va fi o fereastră mare, pe ecran, și una mai mică într-un colț. În acest fel, utilizatorii de Instagram vor putem urmări live-uri în timp ce scrollează pe feed. Fereastra cu live-ul va fi minimizată într-un colț, în timp ce te poți uita pe feed în continuare. În acest moment, fereastra cu live-ul ocupă tot ecranul și în timp ce urmărești live-ul nu poți face nimic altceva pe Instagram. 

Vrei să arăți ca Antonia în pozele de pe Instagram? Uite ce filtru trebuie să folosești!

O altă modificare la care lucrează cei de la Instagram are legătură cu story-urile. Încă nu se știe exact ce le va permite utilizatorilor să facă funcția ”Private Stories”, dar cel mai probabil are legătură cu setările de confidențialitate. La început, când a fost introdus formatul stories, acestea puteau fi văzute de toți cei care te urmăreau. Apoi a fost introdusă opțiunea ”Close friends”, care le-a permis userilor să împărtășească story-urile cu un număr restrâns de prieteni. Acum se pare că Instagram merge și mai departe și vrea să restrângă și mai mult lista celor care văd story-urile.