Fiecare om care îşi face un tatuaj are motive diferite. Unii vor să fie altfel, unii vor să facă un "statement", alții doar să fie la modă sau să le amintească de ceva sau cineva. Sunt, însă, şi persoane care înlocuiesc cu un tatuaj ceva ce ar prefera să nu li se fi întâmplat. Asta e şi povestea celor 13 tatuaje de mai jos, care sunt mai mult decât simple desene pe piele.

FOTO. 12 tatuaje watercolor care te fac să vrei şi tu unul

"După un accident în sala de sport m-am ales cu antebrațul zdrobit şi am avut nevoie de mai multe operații, timp de 8 luni. Brațul nici nu mai părea al meu, aşa că la 18 ani am decis să-mi tatuez o pasăre, pentru a-l lua înapoi şi pentru a transforma o experiență urâtă în ceva frumos şi de care sunt mândră"

"Nu am vrut să-mi ascund cicatricea de la operația de coloană pentru implantarea unor şuruburi din titan care să o țină dreaptă. S-ul de la începutul cuvântului arată însă cum era coloana mea înainte de intervenție, iar ideea este că am avut nevoie de multă putere pentru a mă recupera"

"Un tatuaj care acoperă cicatricile rămase în urma unei relații abuzive"

"O coloană vertebrală dreaptă, ca semn al câştigării luptei cu scolioza severă"

"Am avut o tumoră osoasă care a fost îndepărtată chirurgical. Funda pe care am tatuat-o peste cicatrice arată ca şi cum mă ține bine"

"Mă crestam singur şi am rămas cu o cicatrice pe care aveam impresia că toată lumea o vede şi mă judecă. Mi-am tatuat o pană neagră în locul ei pentru a-mi aminti de ce nu trebuie să mă întorc vreodată la acea perioadă"

"M-am îmbolnăvit din cauză că am fost zgâriat de o pisică şi am avut nevoie de operație pentru îndepărtarea țesutului infectat. Pentru a ascunde cicatricile mi-am tatuat asta"

"Aveam tendințe suicidale şi obişnuiam să mă ard cu țigara. Am făcut tratament psihiatric, dar nu m-a ajutat. Când am reuşit să depăşesc momentul am decis să-mi tatuez un trandafir clasic, ca să ascund cicatricile. Simbolizează creşterea şi renaşterea"

"Apendice «explodat». Rezolvarea"

"Am avut femurul zdrobit şi mi s-a montat un suport extern pentru a-l ține fixat până la vindecare, iar cicatricile care mi-au rămas erau tare urâte. Aşa că le-am făcut să arate drăguț"

"Am suferit o operație de transplant de măduvă osoasă la 9 ani, iar cicatricea m-a deranjat mereu, chiar dacă nu se mai vedea atât de tare. Când a murit şi bunicul meu, am decis să-mi tatuez peste ea o ancoră, care să-mi amintească mereu să rămân ancorat în realitate"

"Obişnuiam să mă tai cu lama în adolescență şi mi-am crestat o inimă pe mână. În loc să las cicatricea să dispară, am decis să o tatuez cu alb, ca să îmi aducă mereu aminte să mă iubesc aşa cum sunt".