WhatsApp schimbă politica de gestionare a datelor utilizatorilor, iar cei care nu au acceptat încă noile condiții, nu vor mai putea folosi aplicația. Cei care au WhatsApp instalat mai au termen până la 15 mai să accepte noile condiții.

La începutul anului, serviciul de comunicare WhatsApp a scandalizat pe toată lumea, atunci când a anunțat că va partaja informațiile cu caracter personal ale utilizatorilor și către Facebook. A fost momentul în care câteva milioane de utilizatori au decis să părăsească aplicația și să se mute pe alt serviciu asemănător, precum Telegram sau Signal. WhatApp a decis să prelungească termenul de aplicare a noilor politici de confidențialitate, pentru a opri pierderea utilizatorilor. Cei care folosesc WhatsApp trebuie să accepte noile politici până la 15 mai, altfel nu vor mai putea folosi aplicația. 

Cu alte cuvinte, după 15 mai, cei care nu au bifat că sunt de acord cu politica de confidențialitate nu vor mai putea trimite și primi mesaje pe WhatsApp. De asemenea, nu vor mai avea acces la conversațiile vechi, iar dacă primesc un mesaj, îl vor putea citi doar din notificarea care apare pe ecran. Datele pe care serviciul de comunicare le va partaja către Facebook sunt cele legate de obiceiurile de consum și cumpărături ale utilizatorilor. În tot acest timp, Germania a decis să sancționeze schimbările aduse de WhatsApp și să interzică companiei Facebook să colecteze datele utilizatorilor.