Pot o tipă şi un tip să fie pur şi simplu prieteni? Este una dintre întrebările care împart lumea în două, aşa cum este dilema cu oul şi găina. Unii zic un da categoric, alții pufnesc în râs convinşi că acesta este doar un mit scornit pentru a te putea preface că te simți OK în friend zone. Aşa că cercetătorii s-au apucat să studieze problema, ca şi cum altă treabă nu aveau. Ce au aflat?

În general tipele sunt convinse că "doar prieteni" chiar e adevărat, în timp ce tipii sunt de altă părere.

Un studiu realizat de profesorul de psihologie April Bleske-Rechek la Universitatea din Wisconsin pe tema atracției dintre prieteni de sex opus a scos la iveală lucruri interesante. Nu ştim dacă lumea va începe să privească altfel lucrurile, dar vă spunem şi noi ce au descoperit, ca să ştiți.

Pe scurt, tipii au în general tendința să devină atraşi de prietenele lor şi să dezvolte sentimente romantice pentru ele. În schimb tipele chiar pun mai mare preț pe prietenie şi nu prea reuşesc să îi vadă altfel pe tipii de care sunt apropiate.

Aproape 200 de voluntari care au participat la studiu, iar când au fost rugați să spună dacă sunt prieteni sau simt o atracție fizică față de persoana de sex opus, rezultatele au fost următoarele: 42% dintre tipi au spus că se simt atraşi de prietenele lor şi doar 29% dintre tipe au recunoscut acest ucru. 17% dintre subiecții de sex masculin au mers pe ambele variante şi doar 5% dintre cei de sex feminin au bifat ambele variante.

Concluzia: Majoritatea tipilor care sunt prieteni cu fete sunt şi atraşi de ele şi ar putea interpreta greşit gesturi de simplă prietenie pe care o tipă le poate face în relația cu ei. În sens invers se întâmplă mult mai rar.

Tu ce crezi? Poate exista prietenie adevărată între un tip şi o tipă?