Ştii momentele alea în care o melodie ți se "lipeşte" de creier şi nu o mai scoți de acolo o zi întreagă? Poate nu ar fi deranjant dacă s-ar întâmpla numai cu piesele care îți plac, dar de obicei nu e aşa, este? Şi pur şi simplu nu funcționează nimic, este? Nici măcar să asculți o melodie care chiar îți place. Obsesia rămâne tot acolo de obicei... Well, există soluții!

Cercetătorii din Marea Britanie au descoperit că o metodă cu o eficiență de 60%: mestecă gumă!

Studiul realizat de ei a stabilit că mestecatul gumei elimină în proporție de 60% gândurile care au tendința să revină obsesiv. Deci nu e nevoie de o lobotomie pentru a scăpa de o piesă care te obsedează fără să-ți placă măcar.

O altă variantă este, spun psihologii, să asculți melodia aia care refuză să-ți iasă din minte. De la cap la coadă şi cu atenție. Cui pe cui se scoate ;) Faptul că o cânți obsesiv în gând s-ar putea să fie din cauză că ai auzit doar un fragment din ea, iar creierul tău nu poate să o termine, aşa că s-a blocat. Ca şi cum ar sări CD-ul :)) Important: după ce asculți cântecul, e bine să faci ceva ce îți pune mintea la contribuție, altfel creierul tău se va întoarce la obsesia lui şi atunci... Nasol de tine!