Justiția din România a decis: poți ajunge la închisoare dacă faci un cont fals pe Facebook, cu datele și fotografiile altei persoane. Cei care creează conturi false pot ajunge după gratii pentru cinci ani. 

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că este ilegal să deschizi un cont de Facebook în numele altcuiva, fără acordul lui: ”Fapta de a deschide și utiliza un cont pe o rețea de socializare deschisă publicului, folosind ca nume de utilizator numele unei alte persoane și introducând date personale reale care permit identificarea acesteia, întrunește două dintre cerințele esențiale ale infracțiunii de fals informatic prevăzută în art. 325 din Codul penal”, potrivit hotărârii ICCJ.

Decizia vine după ce autoritățile au fost sesizate cu privire la mai multe cazuri de infracțiuni informatice cu pagini de Facebook făcute în numele altor persoane. Prima pedeapsă pentru crearea unui cont fals de Facebook a fost încasată deja. Un bărbat a fost condamnat la 3 ani și 8 luni de închisoare, după ce a făcut un cont fals cu numele fostei iubite și a postat acolo imagini intime cu ea, ca formă de șantaj.