Dan Negru #deMascăDistracția la Revelionul Starurilor 2022 – Războiul Generațiilor, vineri, 31 decembrie, de la ora 22:00, la Antena 1. Vedete iubite de marele public, măști spectaculoase în spatele cărora se ascund celebrități din diverse domenii, muzică pentru toate gusturile și multă voie bună sunt ingredientele unui spectacol strălucitor, la cel de-al 22-lea revelion prezentat consecutiv de Dan Negru, la Antena 1. 

11 măști, una mai spectaculoasă decât alta, vor urca în ultima seară din an pe scena Revelionului Starurilor 2022, prezentat de Dan Negru de la ora 22:00, pe Antena 1, iar zeci de vedete se vor afla în gradene şi vor încerca să le ghicească. Într-o show de o asemenea amploare, echipa de producție a avut parte de numeroase momente inedite în timpul filmărilor. 

Printre peripețiile de care îşi vor aminti cu siguranță multă vreme se numără realizarea măştii Păpuşa - inspirată din filmul care a făcut înconjurul planetei, Squid game. Fiind prima mască de asemenea dimensiuni folosită într-un show de televiziune, mai exact peste 3.8 metri înălțime, transportul măştii a presupus o logistică impresionantă. Masca a ținut cu sufletul la gură întreaga echipă, până în momentul în care a ajuns în platou. Gazda programului de Revelion, Dan Negru, a fost cel care i-a ținut “ocupați” pe cei din gradene, pentru ca masca să poată fi adusă în platou. O echipă de peste 10 sculptori – specializați în butaforii a lucrat vreme de câteva săptămâni la realizarea ei, iar designerii au realizat hainele păpuşii direct pe ea, folosind un sistem special de ancorare. 

Un alt moment despre care s-a vorbit mult în timpul filmărilor a fost generat chiar de către amfitrionul spectacolului – Dan Negru. Ştiind pe propria piele ce eforturi s-au făcut în trecut pentru ca vedetele din gradene să nu ajungă la cabinele de machiaj pentru a trage cu ochiul, în acest an, Dan Negru a solicitat o firmă de pază pentru a se asigura că nimeni nu va ajunge în perimetrul destinat machiajului special. 

Masca Omul Apocalipsei nu va fi nici ea uitată prea curând. Când a realizat că vedeta din spatele măştii suferă de claustrofobie, echipa de producție s-a văzut nevoită să modifice pe loc sarcofagul egiptean special conceput pentru aceasta. Astfel, aceştia au renunțat la capacul sarcofagului, pentru ca vedeta să nu mai resimtă „strâmtoarea” spațiului de la intrarea în scenă a măştii. 

O altă mască ce le-a dat mari bătăi de cap celor din echipa de producție a fost cea a Spiritului Nopții. Din cauza unei probleme personale, cu doar o seară înainte, vedeta care trebuia să dea viață măştii nu a mai putut participa la filmare, astfel că producătorii s-au văzut nevoiți să recurgă la modificări deloc uşoare. Fiind special concepută pentru un personaj mai „corpolent”, designerii au petrecut întreaga noapte de dinaintea filmării pentru a reface costumul pe alte dimensiuni. 

Tot la filmările pentru Revelion, Dan Negru a refăcut o poză de la al doilea program de Revelion, din anul 2001, alături de Mirabela Dauer. Dorian Popa a fost „regizorul” şi fotograful momentului, care va rămâne cu siguranță în arhiva personală a acestora. 

Ce personalități se ascund în spatele impresionantelor măști, telespectatorii vor descoperi vineri, 31 decembrie, de la ora 22:00, la revelionul Antenei 1 prezentat, pentru al 22-lea an consecutiv, de Dan Negru. Revelionul Starurilor 2022 – Războiul Generațiilor va putea fi urmărit și pe antenaplay.ro.