Ziua celui mic se apropie și nu știi cum să organizezi acasă o petrecere de la care să nu lipsească nimic? Nu stai foarte bine cu banii, însă nu vrei să sari peste această ocazie de a-i arăta cât de mult îl iubești? Știi că merită ce e mai bun, însă îți lipsesc ideile pentru a face posibilă un party la care să îi inviți toți prietenii? Înseamnă că ai ajuns unde trebuie, pentru că am pregătit pentru tine cele mai bune idei de organizare a unei petreceri pentru copii cu buget mic, dar care să cuprindă toate detaliile la care visează. Iată ce nu trebuie să scapi din vedere atunci când te transformi din super-mamă în super-organizator de evenimente!

Trimite invitații copiilor

Desigur, familia stă pe primul loc, însă prietenii sau colegii de școală trebuie să fie nelipsiți de la o astfel de petrecere. Așa că roagă-l să te ajute să creați împreună invitații pentru cei mici, care pot fi ori din cele tradiționale, desenate sau pictate manual, ori electronice, unde vei avea mai mult de lucrat tu, dar cu ideile lui. Trebuie să alegeți o temă pentru petrecere și un text care să îi atragă pe toți. Dacă alegeți varianta clasică, invitația ar putea arăta ca o felicitare sau ar putea fi sub formă de carte poștală. Cu siguranță, copilul tău va fi încântat de această idee și se va lăuda că ați muncit împreună la crearea lor!

Pune-i la dispoziție o cameră întreagă

După ce te-ai asigurat că invitațiile au ajuns la destinatari, trebuie să vă ocupați de ornarea unei camere din locuință care va fi, pentru o seară, un loc ideal pentru cei mici. Puteți pune e perdea un text cu La mulți ani! sau Bine ați venit la party! pe care îl confecționați voi sau îl cumpărați dintr-un magazin cu articole de petrecere. În funcție de tema aleasă, puteți umfla câteva baloane pe care să le aruncați prin toată încăperea. Într-un colț al camerei trebuie să pui o masă pe care vor sta mâncarea, sucurile și tortul celui mic, dar și farfuriile și tacâmurile de unică folosință, care ar fi bine să fie în aceeași nuanță ca baloanele.

Alege un meniu pe gustul copiilor

Și că tot veni vorba de mâncare, trebuie să te gândești ce vei pune pe masă pentru ca cei mici să aibă mai multă energie pentru distracție. Nu te grăbi să dai mulți bani pe mâncare, însă asigură-te că există câte ceva pentru fiecare. Nu uita să întrebi invitații, sau mai degrabă pe părinții acestora, dacă vreunul din ei are o alergie, ca să fie totul OK până la finalul petrecerii. Și ca să scapi de grija aceasta, mai bine comandă mâncare și ocupă-te de alte detalii ale zilei celui mic, în loc să pierzi timpul în bucătărie.

Ocupă-te de entertaining

Știi prea bine că cei mici își pierd ușor răbdarea și concentrarea, așa că ai face bine să le pui la dispoziție mai multe forme de distracție. Jocurile pentru copii ar putea să îi țină ocupați pentru mult timp, însă trebuie să te asiguri că pot dansa pe muzica lor preferată sau că se pot întrece într-un campionat de jocuri pe televizor, de exemplu. Dacă bugetul îți permite, invită la petrecere un magician sau un animator care îi va picta pe față, dacă vrei să le faci o surpriză.

Nu uita de tort!

Momentul în care suflă în lumânări este, probabil, cel mai important din toată petrecerea, așa că nu uita să îi faci sau să îi comanzi un tort. Dacă poți, ar fi bine ca glazura acestuia să se regăsească în tema aleasă de voi pentru party.
 

Timpul zboară repede, așa că nu sări peste nicio petrecere pe care i-o organizezi celui mic. Își va aminti cu drag, atunci când va fi mare, de cât de mult a contat pentru tine să îl vezi fericit!