Signal a speculat intriga creată de WhatsApp cu noua politică de confidențialitate și a intrat puternic pe piață la începutul anului, ca alternativă pentru aplicația de comunicare. Acum, Signal testează o nouă opțiune, care îi va face pe mulți să renunțe definitiv la WhatsApp. 

Signal a ”furat” deja de la WhatsApp un număr considerabil de utilizatori la începutul anului și nu se oprește aici. Fondatorii aplicației de comunicare au anunțat că sunt în teste pentru implementarea unei modalități de plată folosind monede virtuale. Signal Payments este încă în faza de testare și nu este disponibilă decât pentru un număr mic de utilizatori, mai exact pentru cei care folosesc versiunea beta. Noua funcție acceptă doar plata prin criptomoneda MOB, tocmai pentru a proteja identitatea și datele utilizatorilor, politică pentru care Signal a fost recunoscută încă de la apariție. 

Deocamdată, funcția este disponibilă doar pentru utilizatorii din Marea Britanie, iar cei interesați să testeze noua funcție trebuie să se înscrie la MobileCoin și o pot face prin accesarea Signal beta. Intre timp, s-a aflat că până și deținătorul Facebook și WhatsApp, Mark Zuckerberg folosește aplicația Signal.