Amenajarea livingului este o sarcină provocatoare. Vrei să te bucuri de un ambient cald, relaxant, aerisit. Fie că eşti după o zi epuizantă petrecută la muncă, fie că dorești să petreci un sfârşit de săptămână în compania celor dragi, zona de living este punctul cheie de întâlnire. Pentru a beneficia de o încăpere perfect optimizate trebuie să alegi cu mare atenție toate piesele de mobilier. Este important să completezi accesoriile potrivite şi să alegi cu atenție culorile care dau viață acestui loc. 

Dacă te-ai hotărât asupra pieselor centrale (canapeaua şi măsuța de cafea) a rămas să iei decizia cu privire la amplasarea televizorului. Despre opțiunile pe care le ai în acest sens, vom discuta în rândurile următoare: comode TV sau suporturi pe perete. 

 

Living de dimensiuni mici   - alege minimalism

Locuieşti în apartament de bloc? Ştim, aici livingurile nu sunt  foarte spațioase. Dacă vrei să te bucuri de senzație de spațiu şi să optimizezi perfect încăperea fără să o încarci poți alege suportul TV montat pe perete. Este cea mai simplă soluție pentru astfel de cazuri. Poți ascunde firele inestetice şi prizele care alimentează cu energie electrică dispozitivul cu ajutorul unor măşti. Acestea îmbunătățesc aspectul estetic general.

Totuşi chiar dacă spațiul nu este cel mai generos, nu înseamnă că nu te poți bucura de avantajele unor comode TV. Ai la dispoziție o gamă foarte variată de modele din care poți selecționa piesa perfectă. Pentru a beneficia de atmosfera caldă mult dorită alege comode compacte care sunt uşor de integrat chiar şi în încăperile mici. Culorile deschise sunt soluții potrivite care te ajută să creezi senzația de spațiu. Alege o comodă care să se potrivească cu stilul încăperii. O comodă cu  picioare sculptate şi fețe frumos conturate poate fi integrată într-o încăpere amenajată în stil clasic. Comoda cu picioare din metal şi corp din lemn, este potrivită pentru un decor cu accente industriale, pe când o piesă cu design minimalist este perfectă pentru încăperile moderne. 

 

Living generos - soluții variate

Locuința are un living generos? Ai numeroase opțiuni. Poți alege comode mari, lungi, comode late sau înalte. Ai acces la piese variate din punct de vedere al designului şi al materialelor. Poți alege comode moderne cu aspect asimetric sau dimpotrivă piese optimizate din punct de vedere al compartimentării. Când spațiul este generos ai mai multe opțiuni din punct de vedere coloristic. Te poți bucura de efectele minunate ale nuanțelor închise sau a celor dinamice. Comodele cu fațete gri închis, negru, antracit sau diferite variații de maro, roșu, portocaliu și galben sunt piese cheie ce pot da efectul șic mult dorit încăperii de relaxare. 

 

Prețul, un detaliu ce nu trebuie ignorat

Piesele de mobilier sunt investiți. Deci trebuie să iei în calcul care este suma pe care o ai disponibilă pentru o astfel de amenajare. Dacă alegi suportul TV cu mască, trebuie să iei în calcul că sistemul trebuie personalizat în funcție de particularitățile livingului. Poți avea surpriza ca această soluție să fie foarte costisitoare. Poți plăti mai mult pentru o mască realizată la comandă decât pentru o comodă achiziționează de-a gata. Înainte de a lua decizia finală trebuie să descoperi piesa cheie care se încadrează în bugetul pe care îl ai disponibil. 

 

Cum alegi comodă perfectă

Alegerea comodei potrivite este o soluție, însă achiziționarea comodei perfecte este cea mai bună variantă! Avantajele acestei piese sunt numeroase, de aceea merită să îi acorzi mai multă atenție. Pentru a avea siguranța că descoperi corpul de mobilier care îți transformă atmosfera din living şi îți aduce mai aproape aerul de cămin mult dorit trebuie să ai în vedere câteva detalii.

 

Comodă nu este doar o piesă cu funcționalitate ridicată este şi un corp care îmbunătățeşte aspectul estetic. Alege din varietatea de comode, pe cea care să corespundă necesarului tău de spațiu. Piesele prevăzute cu rafturi pentru depozitare fără uşi sunt minimaliste, pot fi integrate cu uşurință în încăperile mici. 

 

Corpurile compacte cu fețe închise oferă spațiu de depozitare generos, îți permit să îți organizezi lucrurile personale şi pun în valoare un living cochet. Vrei un vibe modern, alege corpuri cu sistem de iluminare integrat, sau piesele cu fețe lucioase, care oferă energia dorită. Te simți relaxat într-un ambient industrial? Poți crea o atmosferă nonconformistă cu comode realizate din lemn, îmbogățite cu picioare metalice.  Stilul vintage poate fi pus în valoare cu comode cu aspect vechi sau decorate cu detalii florale. 

 

Un alt aspect pe care trebuie să îl verifici tine de partea funcțională. Alege corpurile care satisfac necesarul de spațiu şi depozitare. Comodele concepute pentru susținerea televizorului sunt prevăzute cu decupaje speciale care ascund cablurile  şi conferă încăperii aspectul estetic dorit. 

 

Alege corpuri de calitate, sunt durabile şi se întrețin ușor

Calitatea este un alt detaliu de care vrei să ții seamă când cumperi mobilă. Alege piesele realizate din lemn natural, MDF, PAL gros sau alte materiale sintetice inovatoare. Optează pentru cele care se disting prin finisaje perfect executate, atenție la detalii. Analizează detaliile tehnice legate de modul de curățare şi întreținere. 

 

Acordă un plus de atenție acestor detalii, vei reuşi să descoperi care este soluția potrivită pentru locuința ta, dar şi cum alegi comodă perfectă.