Multi agricultori, pentru a-si proteja recoltele de daunele provocate de ciuperci si fungi, opteaza pentru utilizarea unor fungicide, ca masura eficienta de combatere a acestora.

Ce inseamna fungicidele si cum actioneaza acestea?

Fungicidele (de la fungi – "ciuperci" si caedo – "tai, nimicesc") sunt compusi chimici utilizati pentru combaterea bolilor criptogamice la plante. Au la baza compusi de sulf, cupru, mercur, formaldehida si au actiune toxica asupra ciupercilor, dar sunt inofensive pentru plante. Fungicidele de contact sunt produse de protectie a plantelor, care impiedica aparitia bolilor atata vreme cat substanta acopera planta.

Multe fungicide de contact si sistemice sunt utilizate pentru a controla agentii patogeni ai plantelor, cu scopul de a obtine recolte sanatoase, fara absolut nicio boala. Agricultorii folosesc aceste substante chimice pentru a-si proteja culturile precum plantatiile, culturile de legume si fructe de ciupercile patogene ale plantelor si toxinele lor, adica exact cele care pot distruge intreaga lor cultura.

Daca vreti sa va protejati recoltele cu fungicide, atunci apelati la produsele celor de la Esenzi.ro.

Acest site aduce in fata clientilor lor cele mai bune produse si vor face demersuri constante pentru a-si imbunatati oferta si activitatea. Seriozitatea este importanta pentru ei. Echipa lor stie ca ea ii ajuta sa ramana in mintea clientilor drept Esenzi.ro – magazinul online si offline de pesticide in care pot avea incredere.

Intreaga lor experienta s-a construit pe:

Integritate – sunt onesti si isi respecta cuvantul;

Invatare continua – se adapteaza cerintelor actuale;

Seriozitate – garanteaza calitatea produselor lor;

Mai mult decat atat, ofera produse 100% originale, ideale atat pentru plantele de gradina, cat si pentru culturile agricole. Roadele pamantului sunt cele care ne ofera sanatate si forta, de aceea este important ca ele sa ramana sanatoase.

Agricultura este stiinta cultivarii plantelor si a animalelor. Agricultura a fost dezvoltarea cheie in ascensiunea civilizatiei umane sedentare, prin care agricultura de specii domesticite a creat surplusuri alimentare care le-au permis oamenilor sa traiasca in orase. Istoria agriculturii a inceput in urma cu mii de ani. Dupa ce au adunat boabe salbatice, incepand cu cel puțin 105.000 de ani in urma, fermierii incepatori au inceput sa le planteze in urma cu aproximativ 11.500 de ani. Porcii, oile si bovinele au fost domesticite in urma cu peste 10.000 de ani. Plantele au fost cultivate independent in cel putin 11 regiuni ale lumii. Agricultura industriala, bazata pe monocultura pe scara larga, in secolul XX a ajuns sa domine productia agricola, desi aproximativ 2 miliarde de oameni inca depindeau de agricultura de subzistenta.

Daca detineti un petic de pamant si il cultivati anual cu fructe sau legume, atunci trebuie sa fiti responsabili 100% pentru acel teren si pentru culturi, daca doriti sa va bucurati mereu de roade prospere, pe care sa le impartiti cu cei dragi. Orice cultura, indiferent de natura acesteia, necesita multa atentie si ingrijire, pentru ca obtinerea unor rezultate optime nu tine de noroc, ci de sarguinta cu care le ingrijiti si le oferiti tot ceea ce au nevoie plantele, pentru a se dezvolta in mod armonios.

Se considera (conform unei estimari din anul 2002) ca 42% din populatia totala a globului se ocupa cu agricultura, facand-o de departe cea mai raspandita ocupatie umana. Si este si normal sa fie asa: omenirea va avea mereu nevoie de hrana, pentru supravietuire. Din acest motiv, stiinta si tehnologia au evoluat si au venit in ajutorul agriculturii, facand-o pe aceasta din urma mult mai usor de practicat, decat acum 100 de ani, de exemplu. Facilitand muncile campului, s-au obtinut recolte mult mai bogate intr-un timp mult mai scurt, iar recoltatea acestora se realizeaza mult mai simplu si mai eficient.

Esenzi.ro intelege nevoia agricultorilor si legumicultorilor de a oferi ce este mai bun pentru fiecare recolta in parte, motiv pentru care vine in intampinarea acestora cu:

Cele mai bune produse, 100% originale;

Preturi mai mult decat accesibile, la toata gama de produse;

Servizii serioase si profesionale;

Gama completa de produse;

Sfaturi si recomandari actuale, de la specialisti cu experienta in domeniu;

Rapiditate in livrarea comenzilor si asa mai departe.

Fie ca sunteti agricultor sau legumicultor incepator sau cu experienta, puteti apela cu incredere la serviciile oferite de Esenzi.ro, deoarece veti descoperi nu doar produse eficiente pentru protejarea recoltelor, ci si un partener de afaceri de nadejde, pe care va puteti baza oricand.

Gama lor completa de produse este alcatuita din urmatoarele:

Seminte;

Accesorii de gradinarit;

Echipamente pentru sere si solarii;

Ingrasaminte;

Pesticide.

Daca doriti sa descoperiti produsele Esenzi.ro, atunci vizitati-le site-ul chiar azi si nu o sa va para rau pentru alegerea facuta. Acestia va pun la dispozitie tot ce aveti nevoie, pentru a va bucura de culturi / recolte bogate.

Bolile plantelor sunt afectari ale starii normale plantelor, aceste afectari fiind unele care intrerup sau modifica functiile lor vitale. Toate speciile de plante, salbatice si cultivate deopotriva, sunt supuse bolilor si trebuie uneori tratate cu fungicide. Desi fiecare specie este predispusa la boli caracteristice, acestea sunt, in fiecare caz, relativ putine.

Fara o tratare corespunzatoare impotriva acestor boli, recoltele pot fi compromise partial sau chiar total, in cele mai rele cazuri, pierderile fiind semnificative! Iar in cazul in care detineti foarte multe hectare de teren arabil, pierderile pot reprezenta o reala problema, deoarece aduce pagube financiare care cu greu pot fi recuperate ulterior. Asadar, mai bine va protejati recoltele ca la carte, astfel incat sa puteti sa mergeti inainte cu afacerea in domeniu.