WhatsApp este una dintre cele mai populare aplicații de comunicare pentru telefonul mobil. Are milioane de utilizatori în întreaga lume, iar cei care o au instalată în telefon o folosesc zilnic pentru a comunica, fie prin mesaje, fie prin apeluri audio sau video. Există multe lucruri pe care le poți face pe WhatsApp și tot timpul apar opțiuni noi, cum ar fi formatul stories, introdus recent. Cu toate acestea, unele lucruri rămân un mister, iar întrebarea dacă cineva te-a băgat în lista de block este cel mai bun exemplu în acest sens. 

Chiar dacă dezvoltatorii aplicației nu au introdus încă o funcție prin care să știm exact atunci când cineva ne-a blocat numărul de telefon pe WhatsApp, există câteva indicii după care ne putem da seama dacă este așa. 

Are you ready for this? WhatsApp, update de proporții. Uite ce nu vei mai putea face!

În primul rând, dacă nu mai poți vedea când a intrat persoana respectivă ultima dată pe WhatsApp sau dacă este online, sunt șanse ca ea să te fi blocat. Atunci când intri în chat-ul de conversație, sub numele persoanei pe care vrei să o contactezi, apar data și ora la care a fost activă ultima dată sau dacă este online în acel moment. Opțiunea ”ultimul act” poate fi dezactivată de către utilizator, dar tot ar trebui să poți vedea când este online. În caz contrar, e posibil să te fi blocat. 

Un alt indiciu ar fi faptul că nu mai poți vedea poza de profil sau update-urile (status-urile) persoanei respective. Dacă încerci să suni persoana, nu vei putea. Iar dacă îi scrii mesaje, acestea vor apărea ca fiind trimise, dar nu livrate sau citite (o singură bifă gri). Acest lucru se poate întâmpla și dacă persoana nu este conectată la internet, dar ar trebui să primească mesajele sau să poată fi sunată atunci când are acces la internet. Dacă este vorba despre o perioadă lungă de timp în care nu o poți contacta, e posibil să îți fi blocat numărul.