Ai un smartwatch? În afară de faptul că îți măsoară pulsul, te ajută să fii mai organizat și să faci mai multă mișcare, gadget-ul pe care îl porți la mână în fiecare zi ar putea detecta infecția cu Covid-19 chiar înainte să apară primele simptome. 

Studiile efectuate în ultimul an arată că smartwatch-urile pot depista dacă te-ai infectat cu Covid-19 chiar înainte să apară primele semne ale bolii și inainte ca virusul să iasă pozitiv la teste. Una dintre cercetări a avut în vedere doar Apple Watch, iar experții au concluzionat că smartwatch-ul poate detecta micile schimbări ale ritmului cardiac, care au legătură cu sistemul imunitar, chiar și cu o săptămână înainte de apariția simptomelor. 

O altă cercetare, efectuată și pe produse Garmin și Fitbit, a arătat că 81% dintre pacienții testați pozitiv la Covid-19 au avut aceleași modificări de ritm cardiac cu până la 9 zile înainte de instalarea bolii. 

Mai rămâne doar ca experții în tehnologie să dezvolte un software care să înregistreze și să analizeze aceste modificări, astfel încât utilizatorul să poată fi alertat din timp.