Pe 1 Decembrie, de Ziua Naționalã a României, Mirela Vaida le aduce telespectatorilor o ediție specială a emisiunii Acces Direct. Armin Nicoară, Georgiana Lobonț, Constantin Enceanu, Mariana Ionescu Căpitănescu, Viorica Macovei, Andrei Păunescu şi alți mari artişti din lumea muzicii populare româneşti spun <prezent!> la marea sărbătoare. Două echipe de tineri artişti se vor întrece în a găti cea mai bună mâncare de fasole cu ciolan, într-un concurs moderat de către Alexandra Velniciuc ce va avea şi un trofeu pe măsură – Ciolanul de aur!

    „Va fi o emisiune cu foarte mult umor, cu multă bună dispoziție, aşa cum se cade în zi de sărbătoare. Vom cânta cântece cu temă istorică, vom povesti cu invitații noştri, mai ales că vom avea şi meşteri populari care vor țese în război, în platoul emisiunii ii, trăistuțe şi alte componente ale portului tradițional românesc. Aşa cum am făcut în fiecare an, şi de această dată vă promitem o emisiune făcută special pentru dorul românilor de pretutindeni! Aşadar, vă invit marți, 1 decembrie, să petrecem româneşte, la Acces Direct, începând cu ora 14:00, pe Antena 1!”, a declarat Mirela Vaida. 

Emoție #deneoprit, noroc #deneoprit, români #deneoprit, acestea sunt coordonatele sub care telespectatorii vor petrece timp de trei zile alături de vedetele Antena 1. Petrecem împreună o zi importantă din istoria României și dăruim aniversarea de 27 de ani de Antena 1 tuturor românilor care își doresc să trăiască emoția binelui.