WhatsApp le-a mai pus la dispoziție utilizatorilor o perioadă până când va intra în vigoare noua politică privind gestionarea datelor cu caracter personal. Cei care folosesc aplicația mai au termen până la 15 mai să accepte noile condiții.

La începutul anului, serviciul de comunicare WhatsApp a scandalizat pe toată lumea, atunci când a anunțat că va partaja informațiile cu caracter personal ale utilizatorilor și către Facebook. A fost momentul în care câteva milioane de utilizatori au decis să părăsească aplicația și să se mute pe alt serviciu asemănător, precum Telegram sau Signal. WhatApp a decis să prelungească termenul de aplicare a noilor politici de confidențialitate, pentru a opri pierderea utilizatorilor. Cei care folosesc WhatsApp trebuie să accepte noile politici până la 15 mai, altfel nu vor mai putea folosi aplicația. 

Cu alte cuvinte, după 15 mai, cei care nu au bifat că sunt de acord cu politica de confidențialitate nu vor mai putea trimite și primi mesaje pe WhatsApp. Datele pe care serviciul de comunicare le va partaja către Facebook sunt cele legate de obiceiurile de consum și cumpărături ale utilizatorilor.