Ladies, vine vara şi trebuie să recunoaşteți că vă gândiți deja la cum veți arăta anul ăsta la plajă. Cuvântul de ordine trebuie să fie BETON, aşa că vă dăm câteva ponturi despre cum puteți ajunge la acest standard indiferent dacă reuşiți sau nu să pierdeți kilogramele în plus sau să vă faceți pielea să arate excelent.

Tot ce trebuie să ştii înainte de începerea sezonului de plajă este că există trucuri care te ajută să scoți în evidență punctele forte ale corpului tău, iar asta te va face să arăți beton în ochii altora şi să te simți perfect.

Stilul costumului de baie

Tăieturile verticale pe la un costum de baie te vor face să pari mai înaltă Bikini cu talie înaltă îți fac picioarele să pară mai lungi.
Decolteul rotund sau în formă de "V" şi bretelele legate după gât îngustează vizual umerii.
Volanele, franjurile şi alte accesorii adaugă volum, deci mergi la sigur cu ele dacă ai şolduri prea înguste în raport cu umerii.
Imprimeurile mari sau prea încărcate adaugă şi ele volum, deci foloseşte-le doar dacă simți nevoia să scoți ceva în evidență.

Modelul şi culoarea costumului de baie

Alegerea corectă a culorii poate echilibra orice siluetă. Culorile închise mai "taie" din volum, iar cele deschise şi îndrăznețe adaugă. De exemplu, dungile închise pe lateralele bikinilor scot în evidență talia, iar un top deschis şi un bikini mai închis sunt potrivite pentru tipele cu şolduri late, sâni mai mici şi umeri înguşti. Nu uita de regula liniilor: cele orizontale adaugă volum, cele verticale lungesc

Folosirea eşarfelor

Se ştie că orice tipă care vrea să ascundă ceva când este în costum de baie se va folosi de o eşarfă sau de un sarong. Dar şi aici sunt câteva reguli. O tipă mai plinuță ar trebui să lege eşarfa mai sus de talie, iar cele subțirele în zona şoldurilor. La capitolul imprimeu, fetele mai pufoase trebuie să evite un print prea mare, iar cele slăbuțe pot merge pe un print de dimensiuni medii.

O piele uşor bronzată te va face să te integrezi mai bine în peisaj, deci dacă eşti la prima tură de plajă din sezon nu ar strica să foloseşti un autobronzant cu câteva zile înainte.

Ca în cazul oricărei ținute, şi când eşti în costum de baie postura face jumătate din treabă. Aşa că nu uita: spatele drept, pieptul în față, abdomenul încordat!

Mai vrei câteva ponturi? Mai avem!

Nu mânca prea mult fix înainte de a ieşi la plajă şi evită alimentele care te-ar putea balona.

Alege un prosop mai mare de plajă pentru a crea iluzia unei siluete ceva mai subțiri

Evită şlapii cu accesorii pentru că scurtează vizual picioarele.

Şi pentru că toată lumea face poze la plajă cu care să se laude pe Facebook sau Insta, nu ar trebui să te laşi mai prejos doar pentru că vrei să-ți ascunzi colăceii sau celulita. Nu uita că unghiul de fotografiere şi filtrele fac mai mult de jumătate din treabă ;)

Nu uita:
Ţine bărbia sus pentru a evita umbre dubioase care vor face să pară că nu ai gât.
Ţine picioarele apropiate la poze, ca să nu pari mai lată decât eşti de fapt.