Ladies, ştim că vă place să fiți frumoase şi că ați încerca orice truc care promite să ajute, dar nu tot ce zboară se mănâncă şi nu orice găsiți pe net chiar e "safe".

Vă lăsăm aici câteva exemple de "nu încercați aşa ceva acasă"; cel puțin nu fără să ştiți în ce vă băgați.

Bicarbonatul de sodiu este un bun exfoliant, dar s-ar putea să fie prea prea agresiv. Granulele sunt foarte eficiente pentru scrub, dar cum pH-ul normal al pielii este între 4,5 şi 5,7, iar cel al bicarbonatului 9... Faceți şi voi calculul. Dacă îl folosiți prea des, pielea poate deveni prea uscată şi prea sensibilă.

Pasta de dinți nu e chiar atât de indicată pe coşuri şi puncte roşii cum ți s-a spus. Conține ingrediente care pot arde pielea.

Când te-au învățat să te speli pe față cu apă rece, nu era degeaba. Ştim că uneori apa e prea rece şi ție ți-e prea frig, dar apa caldă provoacă întinderea acneei. Cum? Usucă pielea, distruge bariera de protecție, deschide porii şi favorizează extinderea problemelor.

Apa oxigenată este un bun dezinfectant, dar folosită pe față poate provoca iritații. Folosită prea des, poate usca pielea în exces-

Zahărul şi sarea sunt ingrediente bune pentru exfoliere. Dar pe corp, nu pe față! Granulele sunt prea dure şi pot dăuna tenului. Iar iritațiile pe care le pot provoca se vindecă destul de greu.

Crema pentru mâini îți face pielea atât de catifelată, încât te tentează să o foloseşti şi pe față? Mare greşeală! Tenul este mult mai sensibil decât pielea de pe mâini, care are nevoie de hidratare specială din cauza factorilor dăunători la care este expusă în fiecare zi. Dacă foloseşti crema pentru mâini pe față, s-ar putea să te trezeşti cu pori închişi şi inflamați, dar şi cu reacții alergice serioase.

Când ai un ten gras şi plin de coşuri, s-ar putea să crezi că alcoolul medicinal poate fi de ajutor. Well... De fapt acționează fix invers, pentru că, stratul protector al pielii este îndepărtat, iar tenul tău va secreta şi mai mult sebum pentru a se proteja.

Zeama de lămâie este recomandată pentru puncte negre, pigmentare, pistrui şi acnee. Doar că aceasta are un pH între 2 şi 3, conține uleiuri fototoxice şi dacă te expui la soare poate provoca iritații sau chiar arsuri.

La fel stau lucrurile şi cu scorțişoara pe care tot mai mulți beauty-bloggeri o recomandă pentru ritualurile cosmetice