Ladies, ştim că vă place să aveți mereu unghii îngrijite şi tocmai de aia avem pentru voi câteva ponturi pentru o manichiură ca la salon făcută gratis, acasă.

Oja aia care se curăță foarte greu sau manichiura cu gel va fi istorie în doar 5 minute dacă folosiți trucul ăsta: înmuiați vata în acetonă şi îmbrăcați unghiile cu ea; stați aşa timp de 5 minute şi... tadaaa! La manichiura cu gel ar fi bine să piliți puțin suprafața înainte. Pentru o şi mai mare eficiență puteți să înveliți degetele în folie de aluminiu.

Nu prea vă iese treaba cu stickerele pentru unghii? E simplu! Lipiți bucățele de bandă adezivă transparentă sau leucoplast transparent pe unghii, desenați conturul acestora şi apoi folosiți şablonul pentru a decupa stickerele.

Înainte de a aplica oja, folosiți o bază tip "peel-off". Îndepărtarea lacului de pe unghii va fi apoi o procedură mult mai simplă. Şi satisfăcătoare :P Şi scăpați şi de mirosul acetonei.

Vrei o manichiură cu model dar nu ai uneltele necesare? Poate te ajută asta:

Vaselina sau un unguent gras aplicat în jurul unghiei te ajută să lucrezi mult mai curat atunci când ai probleme cu aplicarea ojei şi conturul.

Unii spun că şi lipiciul funcționează la fel de bine, dar nu ştim ce să spunem despre toate chimicalele din el...

Nu folosi uscătorul de păr pentru a grăbi uscarea ojei, oricât de logic şi convenabil ar suna asta. Asta dacă nu vrei să ai de a face după aia cu bulele de aer care se vor forma sub lac. Mai indicat este o baie de apă rece sau uleiul dacă nu ai o lampă specială pentru manichiură

Învață cum să te joci cu consistența lacului de unghii. Dacă s-a subțiat prea tare, bagă sticluța la frigider pentru 10-15 minute. Dacă a devenit prea gros şi este imposibil să îl aplici, pune-o în apă caldă pentru câteva minute şi eşti good to go!