Ruj care se ia pe dinți, mascara întinsă pe pleoape sau fard care curge. Toate ne-am confruntat cu astfel de probleme și știm cât de enervant este. Mai ales că a venit vara și e din ce în ce mai greu pe căldura asta să ai un machiaj impecabil. Greu, dar nu imposibil. Uite câteva secrete care să te ajute:

TOP 10 secrete de make-up care îți vor schimba viața

1. Ia-ți adio de la dinții murdari de ruj. După ce ai aplicat rujul, bagă un deget în gură. Tot excesul de ruj se va lua pe deget și nu vei mai avea probleme.

2. Folosești farduri pudră și mereu când le aplici se ”scutură” de pe pensulă pe obraji? Machiază-ți întâi ochii și apoi tenul. În felul acesta nu vei mai strica nimic.

3. Dacă fondul de ten nu arată natural, înseamnă că faci ceva greșit. Nu aplica mult de prima dată, chiar dacă vrei acoperire mare. Începe cu un strat subțire și apoi revino cu încă un strat, acolo unde simți nevoia.

4. Toate știm că e aproape imposibil să păstrezi intact creionul sau fardul pe pleoapa de jos. Nu și dacă folosești o bază de machiaj pe care să o fixezi cu pudră!

5. Fardul care se ”adună” în pliul ochiului e unul dintre cele mai enervante. O bază de machiaj de calitate face până și cel mai prost fard să stea la locul lui!

6. După câteva ore, rujul se amestecă cu uleiurile naturale de pe ten și începe să se întindă. Dacă folosești corector și pudră de fixare imediat după ce te-ai rujat, lucrurile vor sta diferit.

7. E foarte greu să faci sprâncenele să arate natural, mai ales dacă folosești creion. Încearcă un fard pentru sprâncene, pe care să-l aplici cu o pensulă unghiulară.

8. Poate cea mai importantă regulă: nu te opri cu fondul de ten pe linia maxilarului. Întinde-l până mai jos, pe gât, pentru a nu avea contrast.