Fiecare tipă are tehnica ei de machiaj şi trucurile proprii pe care le-a învățat sau le-a descoperit singură. Hai să vă mai spunem şi noi câteva pe care probabil nu le ştiați. Nu de alta, dar ştim că vreți să arătați pur şi simplu impecabil ;)

Uită de lumina naturală, chiar dacă toată viața ai ştiut exact contrariul. Aceasta nu e chiar atât de indicată când te machiezi la fereastră pentru că va scoate în evidență imperfecțiunile, plus că modifică tonul pielii. În plus, sub nicio formă nu vă machiați la soare pentru că veți vedea şi cea mai mică imperfecțiune şi veți fi tentate să aplicați un strat foarte gros de cosmetice. Ceea ce nu e chiar ok.

Pensulele pentru pictură sunt la fel de bune pentru machiaj ca acelea speciale. Şi s-ar putea să fie mai ieftine.

Aplică balsam de păr pe pensulele făcute cu păr natural. Evident, după ce le-ai curățat. Produsul finit va arăta mult mai bine după aceea.

Asigură-te că primerul şi crema de față au aceeaşi bază. Ori apă, ori ulei. Nu le amesteca pentru că uleiul iese mereu la suprafață.

Foloseşte un primer pentru ochi, în loc de o cremă obişnuită.

Aplică o pudră minerală pentru a finisa machiajul. Particulele ei fine se vor dizolva treptat şi vor crea o peliculă subțire pe față. Este indicată pentru pielea foarte sensibilă, uscată şi fără elasticitate şi nu arată artificial. E de mare ajutor şi în timpul verii, pentru că umiditatea nu o va face să se scurgă de pe față.

Ochii de pisică vor arăta altfel decât până acum dacă vei avea grijă să aplici eyeliner şi între genele de pe pleoapa superioară.