Vara e sezonul în care toată lumea e obsedată de fotografii. Pe plajă, la piscină, la munte, la grătare, cu telefoanele sau cu aparate mai mult sau mai puțin performante, toată lumea face poze şi le urcă pe Insta' sau pe Facebook, să vadă toți ce înseamnă vacanță. Dar nu e de ajuns să apeşi un buton ca o fotografie sau un selfie să fie reuşite. Aşa că uite câteva lucruri la care să fiți atenți ca să vă iasă nişte poze memorabile.

Atenție la background! Nu vrei să îți crească vreun stâlp din cap sau să pară că îți iese ceva dintr-o ureche sau din fund.

Nu exagera cu prim planurile pentru că există riscul să "deformeze" fața.

Joacă-te cu unghiurile. Nu e nimic rău la o poză obişnuită, dar uneori un unghi mai înclinat s-ar putea să schimbe totul.

Nu plasați obiecte în centrul fotografiei. Fie că este vorba de o clădire, o plantă, un pom, o persoană, efectul va fi mult mai mişto dacă respectați regula treimilor, care spune că punctul de interes al unei imagini este la intersecțiile liniilor imaginare care o împart în 3 pe verticală şi orizontală.

Toți fotografii profesionişti sunt obsedați de lumină şi aşa ar trebui să fie şi cei amatori. Lumina potrivită poate schimba complet o fotografie şi e de ajuns să mişti puțin camera să eviți umbrele. Când fotografiezi pe cineva sau când faci un selfie, e important ca lumina să nu fie în spatele "subiectului" decât dacă vrei să pozezi o siluetă.

Aşteaptă momentul potrivit pentru a face o fotografie. E mai bine decât să te chinui apoi să retuşezi în Photoshop lucrurile care o strică.

Îți plac selfie-urile? Găseşte unghiul care te avantajează cel mai mult. Fotografii profesionişti spun că orice figură are partea ei cea mai frumoasă şi că doar aceea ar trebui folosită atunci când faci poze. E drept şi că nu vrei să arăți fix la fel în toate, dar e bine să ții cont de unghiul tău favorabil.