Rețelele de socializare ne aduc "împreună" cu oameni pe care nici nu i-am fi cunoscut altfel sau cu persoane cu care am pierdut legătura de ceva vreme, dar pe care le-am regăsit pe Facebook, Instagram sau Twitter. Asemenea platforme ne ajută să aflăm lucruri pe care nici nu ne-ar fi trecut prin cap să le căutăm pe Google, dar totodată ne fac să ne înstrăinăm uneori de cei de lângă noi şi de lucrurile pe care trebuie doar să întindem mâna ca să le atingem.

VIRAL. Biblia Instagram. Ce, cum şi când să postezi

Nu zice nimeni că e rău să stai pe Facebook sau să vorbeşti pe WhatsApp, doar că uneori ar fi bine să ridici puțin ochii din telefon, tabletă sau laptop şi să uiți puțin de lumea virtuală pentru a te putea bucura de cea reală.

Iată 7 semne că ar fi bine să intri la o "dietă" de social media:

Îți afectează concentrarea şi productivitatea

Chiar dacă eşti o persoană cu atenție distributivă, nimeni nu se poate concentra sută la sută la ceva dacă în acelaşi timp discută cu un prieten despre te miri ce.

Cumperi diverse lucruri doar pentru că ai văzut pe Facebook la alții

Lucrurile cu care se laudă alții pe diverse rețele de socializare sunt doar "vârfurile" vieții lor. "Prețul" lor nu îl spune nimeni. Sau că şi-au cumpărat un telefon "ultimul răcnet" doar ca să compenseze lipsa altor lucruri din viața lor.

TOP 5 cei mai enervanți oameni de pe Facebook

Te copleşesc informații care nici măcar nu îți trebuie şi părerile a sute de oameni despre ele

Comunici mai des cu Siri şi cu prietenii de pe Facebook decât vorbeşti cu familia

Nu ai timp să-i dai un telefon celei mai bune prietene...

... dar te întreci în comentarii pe Facebook cu oameni pe care nici măcar nu-i cunoşti personal.

Dacă Facebook ar înlătura tot ceea ce te enervează

Ai impresia că prietenii reali sau familia nu te mai înțeleg...

... şi îți mângâi orgoliul citind comentariile de susținere ale celor de pe rețelele sociale

Te trezeşti de multe ori trecând în revistă toate postările din News Feed, deşi le-ai mai văzut de trei ori în ultima oră

Dacă toate astea nu sunt de ajuns pentru a te convinge să mai reduci din timpul petrecut pe rețelele de socializare şi cu nasul în telefon, vezi clipul de mai jos. E mai vechi, dar tipul le zice bine, chiar dacă pe alocuri poate exagerează: