Unii ar crede că a fi narcisist înseamnă să te admiri toată ziua în oglindă şi să te crezi cel mai cel din toată lumea. Acest "diagnostic", însă, vizează o tulburare de personalitate mult mai complexă, care îi face şi pe cei din jur să sufere.

Despre toate superstarurile s-ar putea spune că sunt puțin narcisiste, dar unele sunt chiar ceva mai mult, până la un diagnostic concret, chiar.

Madonna

Îi place să fie mereu în centrul atenției, ca oricărei vedete care se respectă şi pentru asta a găsit mereu căile potrivite pentru a se reinventa şi a atrage toate privirile, chiar dacă o făcea într-un sens negativ. Se spune despre ea că este absurdă cu pretențiile pe care le are de la angajați şi că este incapabilă de empatie.

Mariah Carey

Îi tratează de sus pe absolut toți ceilalți din preajma ei, e "bossy", este incapabilă să respecte pe cineva şi crede că are dreptul să încalce orice regulă de bun simț fără a prezenta măcar o scuză timidă. Când se simte încolțită pozează în victimă şi apoi atacă pentru a se ridica deasupra tuturor.

Kim Kardashian

Despre ea s-ar putea spune că este "regina" narcisiştilor. Este obsedată de ea însăşi şi apelează la orice mijloace pentru a ieşi în față, fără să-i pese pe cine afectează deciziile ei.

Kanye West

Rapperul are probabil cele mai multe trăsături specifice narcisiştilor: are o părere extraordinară despre el; îi place să îi umilească în public pe alții (vezi momentul în care a urcat pe scenă lângă Taylor Swift când aceasta primea un premiu pentru a spune că altcineva l-ar fi meritat) pentru a capta el toată atenția; se vede un viitor preşedinte al SUA.

Lady Gaga

Multă vreme a şocat prin aparițiile sale controversate, ceea ce i-a făcut pe mulți să creadă că acestea erau o manieră de exprimare a unei tulburări narcisiste. Chiar şi unul dintre versurile sale - "I live for the applause" - a fost considerat de specialişti drept o confesiune neintenționată. Totuşi, în ultimii ani artista pare că s-a liniştit şi nu mai dă semne de narcisism. Din contră.