Alegerea corectă a unor scaune birou copii este foarte importantă. Fie că este vorba de petrecerea timpului liber, de pictură, de jocuri video etc., fie că este vorba de motive academice, de teme sau de studiu, un scaun bun poate face diferența. Există multe variabile de luat în considerare atunci când alegeți scaune birou copii: tipul de utilizare, gradul de utilizare, înălțimea, dimensiunea etc. În cazul copiilor, această întrebare este ceva mai complexă, deoarece dimensiunea lor variază și au nevoi specifice. Ca să nu mai vorbim de design – copiii sunt cei mai pretențioși clienți!

Dacă vă gândiți să cumpărați scaune birou copii, nu ratați această postare interesantă. Dacă există un lucru pe care îl știm la ofisillas este că doar cele mai bune produse sunt sinonime cu succesul, așa că nu ratați cele mai interesante și exclusive scaune de birou pentru copii.

1. Dimensiunea, un factor crucial pentru scaunele birou copii

Principalul secret în alegerea unui scaun de birou pentru copii este  greutatea și dimensiunea. Acesta este un aspect fundamental, deoarece un scaun prea mare sau prea mic va face ca postura adoptată în el să fie incomodă și inconfortabilă.
Aici vom acorda o atenție deosebită înălțimii scaunului. Nu uitați că picioarele trebuie să fie complet sprijinite pe podea, iar coapsele și picioarele trebuie să formeze un unghi de 90 de grade. O masă cu înălțimea potrivită este complementul perfect pentru a realiza acest lucru. De asemenea, puteți încerca să folosiți un suport pentru picioare sau o platformă pentru ca cel mic să își sprijine corect picioarele.

2. Scaunele ergonomice pentru copii: cele mai bune

Știați că există și scaune ergonomice pentru copii? Așa este, nu este doar pentru adulți. Un model cu forme ergonomice susține întotdeauna mai bine corpul și face mai ușoară și mai confortabilă obținerea unei poziții corecte.
În acest sens, trebuie să acordați o atenție deosebită spătarului, care trebuie să ofere un bun suport lombar, și tapițeriei: suficient de groasă și cu o fermitate adecvată (nici prea tare, nici prea moale).

3. Scaune birou copii cu sau fără cotiere?

Un alt aspect de luat în considerare sunt cotierele. Un scaun pentru copii este conceput pentru o utilizare moderată sau medie. De aceea, de obicei nu au cotiere, ceea ce facilitează aducerea lor suficient de aproape de masă. Cu toate acestea, există modele cu cotiere. Dacă sunteți în căutarea unui scaun cu o abordare pe termen mai lung, un model cu cotiere poate fi mai interesant. Pe măsură ce trec anii, scaunul va fi folosit din ce în ce mai mult, iar acest element facilitează o poziție corectă a brațelor, care ar trebui să formeze un unghi de 90 de grade în raport cu masa.

4. Scaunele distractive pentru copii!

Așa cum spuneam la început, cei mici sunt cei mai pretențioși clienți, iar în cazul scaunelor pentru copii, ce modalitate mai bună de a le face atractive, astfel încât utilizarea lor să nu fie sinonimă cu plictiseala și sarcinile plictisitoare? Ei bine, un scaun colorat! Puteți cumpăra chiar și scaune cu imprimeuri de diferite motive pentru a oferi spațiului dvs. o notă diferită. Când vorbim de scaune birou copii, culorile sunt mai importante ca niciodată, atât pentru micuțul care urmează să-și folosească scaunul, cât și pentru părinții care doresc ca acest mobilier să fie în concordanță cu camera.

5. Optați pentru scaune de calitate pentru copii

Ultimul sfat este simplu, dar nu mai puțin important: optați pentru calitate. Un scaun de înaltă calitate nu numai că va fi mult mai confortabil și mai ergonomic, dar va rezista ani de zile în condiții perfecte. Liniștea de a folosi un produs bun și garanția care îl însoțește compensează din plin. Un scaun de calitate nu numai că va fi mai confortabil și mai ergonomic, dar va dura mai mult decât un scaun mai ieftin. De exemplu, atunci când cineva se gândește să-și cumpere o canapea pentru noua sa casă, are tendința să se uite la mai multe opțiuni și să se afle despre caracteristicile fiecăreia pentru a vedea calitatea.