Ți-ai imaginat tot timpul cum va arăta bucătăria ta de vis, iar acum este momentul în care în sfârșit pui planul în aplicare? Sunt o mulțime de lucruri de luat în considerare, însă probabil știi deja că cele mai importante elemente dintr-o bucătărie sunt electrocasnicele mari. 

Pentru că nici o bucătărie nu este completă fără unul dintre obiectele pe care le vom enumera mai jos, trebuie să știi că este necesar să acorzi o atenție deosebită electrocasnicelor și să le alegi în funcție de necesitățile și stilul de viață. De exemplu, dacă ești o persoană care petrece foarte mult timp în bucătărie, iar gătitul este una dintre activitățile preferate, investiția principală cu siguranță trebuie să fie într-un cuptor și o plită ce dețin caracteristici superioare. Desigur, stilul de amenajare interioară al locuinței este încă un factor care decide modelul și aspectul electrocasnicelor. 

Așadar, în continuare îți prezentăm electrocasnicele ce nu trebuie să lipsească din bucătăria ta:

1. Plita incorporabilă

În zilele noastre plitele incorporabile sunt de mai multe feluri: plită pe gaz, plită cu inducție sau vitroceramică. Toate vin la pachet cu o serie de caracteristici individuale. În funcție de nevoile tale o poți alege pe cea care te mulțumește cel mai bine atât din punct de vedere funcțional, cât și estetic. Toate pot fi însă integrate cu ușurință în blatul din bucătărie, oferind un aspect elegant și modern. Poți opta pentru montaj top mount (margini deasupra blatului de lucru) sau flush (margini la nivel cu blatul de lucru). 

Unele modele de plite cu inducție beneficiază chiar și de hotă integrată downdraft. Acest lucru este extrem de util și practic, permițându-ți să folosești spațiul de sus destinat hotei pentru a crea o zonă de depozitare în plus. 

Plită inducție cu hotă downdraft Kuppersbusch Premium

 

2. Cuptor

Cuptorul este absolut necesar într-o bucătărie în aceeași măsură în care este și plita. Indiferent dacă ești sau nu pasionată de gătit, cu siguranță vor exista situații în care să vrei să pregătești ceva rapid la cuptor. Cu atât mai mult cu cât modelele contemporane beneficiază de o multitudine de funcții care fac utilizarea acestuia mult mai ușoară. Te poți orienta către cu un cuptor electric sau pe gaz, important este să iei o decizie care te avantajează și care acoperă nevoile familiei tale. Ambele pot fi încorporate. În funcție de spațiul disponibil și de mobila de bucătărie aleasă, îl poți integra în spațiul de sub plită sau independent, într-un corp de mobilă de tip coloană. Nu uita să iei în considerare și stilul de amenajare al bucătăriei. Există modele de cuptoare ce se pliază stilului modern sau vintage. 

Cuptor electric TEKA Maestro 

 

3. Combina frigorifică 

Nu ne putem imagina viața modernă fără existența unei combine frigorifice în bucătărie. Există numeroase modele și dimensiuni, alegerea ta trebuie să fie desigur în funcție de spațiul disponibil din bucătărie și necesitățile tale. De exemplu, dacă dispui de o bucătărie mare și ai nevoie de mult spațiu de depozitare a alimentelor, te poți orienta către o combină independentă cu capacitate de peste 600 L și compartimentare spațioasă. Pe de altă parte, pentru bucătăriile mici sunt recomandate combinele frigorifice incorporabile. Sunt disponibile în dimensiuni mai reduse, însă avantajul principal constă în aspect: nici nu-ți vei da seama de existența frigiderului, acesta fiind mascat în mobilă, oferind continuitate și eleganță.

Combină frigorifică incorporabilă Hansa 

 

4. Mașină de spălat vase 

Utilitatea mașinii de spălat vase este dovedită din plin în zilele noastre, când timpul pare limitat și ultima grijă pe care ne-o dorim este spălatul vaselor. Într-o bucătărie modernă aceasta este de nelipsit. Este un ajutor de nădejde pe care îl vei aprecia cu siguranță. Acestea sunt disponibile de asemenea în diferite dimensiuni. Poți alege un model complet incorporabil pentru un aspect uniform și modern al designului bucătăriei. 

Mașină de spălat vase complet incorporabilă Teka

Toate modelele de mai sus alături de alte electrocasnice mari și mici sunt disponibile în magazinul online GQS German Quality. Tot ce-ți rămâne de făcut este lista cu cele pe care care le consideri necesare în bucătăria ta.