Să fii născut în decembrie e cu atât mai greu de suportat, cu cât ziua ta este mai aproape de Sărbătorile de iarnă. Ne închipuim cum trebuie să te simți când primeşti un cadou "combinat", pentru Crăciun şi pentru ziua ta, sau când nu găseşti cu cine să te sărbătoreşti pentru că toți au alte planuri.

Ne-am gândit că ar fi bine să le spunem şi altora ce probleme ai tu doar pentru că te-ai născut în ultima lună a anului, când, deşi e luna cadourilor, nu prea te bucuri de ele.

Toată lumea e plecată sau are oricum alte planuri.

Cei dragi te întreabă mereu ce-ți doreşti de Crăciun ŞI de ziua ta.

Iar în final primeşti un singur cadou pentru amândouă. Frumos, nu?

Cele mai rău e când primeşti vouchere cadou. Pentru că pur şi simplu nu s-a găsit timp sau inspirație pentru un cadou adevărat.

Dacă, printr-o minune, primeşti două cadouri, sigur vor fi ambalate în hârtie cu motive de Crăciun :))

Toată lumea e ocupată cu pregătiri pentru Sărbători şi e imposibil să găseşti un weekend în care să petreci cu toți prietenii.

Toți se vaită că nu au suficienți bani pentru încă un motiv de sărbătoare în decembrie.

Dacă nu ai prietenii aproape, sigur o să ai rudele pe care nu le-ai văzut tot anul, dar care vin în vizită de sărbători. La mulți ani! :P

Sau dacă nu vin, probabil te vor suna să-ți spună "Sărbători fericite". Ah, şi "la mulți ani", dacă tot te-au sunat cu ocazia asta :D

Lumea te compătimeşte mereu pentru faptul că eşti născut în preajma sărbătorilor de iarnă.

Şi e chiar trist, dacă te gândeşti bine, să nu ai motive să aştepți cu nerăbdare cadouri undeva în restul anului...

Dacă nu ai vreun nume de sfânt sau de floare, nu vei avea motive de sărbătoare timp de un an.

Unii te sună să îți spună "la mulți ani", dar imediat trec la întrebările legate de planurile de Crăciun şi Revelion. De parcă ziua ta nici nu există.

Dacă reuşeşti să îți convoci toți prietenii la o ieşire în oraş, e imposibil să faci p rezervare. Pentru că decembrie este şi luna petrecerilor de companii şi peste tot e full!

Te resemnezi şi te mulțumeşti că lumea îşi aminteşte totuşi să îți spună măcar un "la mulți ani".

Dacă vrei să pleci undeva de ziua ta, mai bine îți iei gândul pentru că în decembrie toate vacanțele sunt exagerat de scumpe.

Oriunde te sărbătoreşti, vrei nu vrei petrecerea se desfăşoară în decoruri de Crăciun. Şi dacă recunoşti că urăşti asta, sigur vei fi catalogat drept "Grinch".

În fine, înveți să nu te mai bucuri prea tare când vine ziua ta...

... şi ajungi la concluzia că nici un alt copil nu ar fi trebuit să se nască în decembrie, în afară de bebeluşul Iisus.