Un makeup artist îți poate da câteva ponturi despre cum să te aranjezi sau ce produse să foloseşti, dar nu îți va spune niciodată toate trucurile pe care trebuie să le ştii. Altfel cine ar mai apela la ei?

Am aflat noi, în schimb, câteva dintre secretele bine păzite ale machiajului şi ți le spunem şi ție. Cu plăcere!

La mascara nu contează neapărat textura sau firma, ci peria. Dacă ai descoperit una care îți face genele să arate wow, păstreaz-o! Dacă o cureți, o poți folosi cu orice alt mascara în viitor.

Combină concealerul cu o picătură de ulei de cocos pentru un aspect mai natural şi care nu afectează puterea de acoperire.

Umezeşte pensula de highliter înainte de aplicare pentru un plus de strălucire şi pentru o fixare mai bună.

Pentru a-ți aranja sprâncenele, pulverizează puțin fixativ pe o perie curată de mascara şi piaptănă-le cum îți doreşti.

Îți alegi fondul de ten doar în funcție de culoarea pielii? Greşit! Dacă ai pielea grasă, foloseşte un fond de ten pe bază de apă. Dacă ai pielea uscată, foloseşte unul pe bază de ulei.

Machiază-te la ochi înainte să aplici fondul de ten. E mai "clean" aşa, iar liniile vor fi corectate mai uşor, dacă ai zbârcit-o la contur.

Dacă ai riduri fine în jurul ochilor sau pe pleoape, cel mai mult te avantajează fardurile mate.

Nu împrumuta pensule de makeup de la alții şi spală-le pe ale tale măcar de 2 ori pe lună. E mai igienic aşa. Iar o pensulă curată va face întotdeauna procesul de machiaj mai uşor.

Când te mânjeşti cu mascara, nu te mai grăbi să te ştergi şi, astfel, să strici machiajul de până atunci. Lasă-l să se usuce, iar apoi, după vreo 5 minute, poți să îndepărtezi problema cu un bețişor de urechi.

Dacă nu te pricepi foarte bine la contouring, e mai bine să aplici culoarea cu o pensulă sau un burete la început. Va fi mai uşor de "blenduit".

Linia imaginară dintre colțul ochiului şi capătul sprâncenei este cea la care ar trebui să te opreşti cu fardul de ochi pentru un machiaj corect.

Aplică mereu pudra cu o pensulă umedă sau cu un burete de makeup pe care l-ai udat şi stors bine în prealabil.

Când îți faci "coadă" la ochi, nu începe să o trasezi de pe pleoapa superioară. Va fi mult mai corectă şi mai dreaptă dacă o aplici de pe linia de jos a genelor

Nu uita de blending pe linia părului, pentru un look mai natural. Nu vrei să se vadă diferența de culoare dintre față şi pielea capului.