Când te hotărăşti să îți faci primul tatuaj simți un amestec de frică şi entuziasm greu de înțeles. Şi asta mai ales pentru că ştii ce presupune procesul, şi totuşi nu ştii exact la ce să te aştepți. Aşa că uite aici un ghid cu tot ce trebuie să ştii înainte să te tatuezi

1. Gândeşte-te bine la tatuajul pe care îl vrei şi alege cu cap. E drept că există metode de îndepărtare a unui tatuaj, dar ar fi de preferat să nu ajungi acolo. Şi să nu te joci cu alegerile.

2. Nu ar strica să încerci un tatuaj temporar ca să îți dai seama cam cum va arăta pe pielea ta.

3. Caută un tattoo artist priceput şi care are review-uri bune. Cel mai indicat ar fi să încerci pe Instagram, ca să le vezi cele mai recente "opere" sau să mergi personal la mai multe saloane de tatuaj şi să le vezi portofoliul.

4. Când ai ales un salon de tatuaje, caută review-uri despre el pe net, ca să nu ai surprize. Un salon de tatuaje ar trebui să fie la fel de curat ca un cabinet medical şi dacă ți se pare ceva în neregulă, caută altul.

5. Nu te zgârci la bani. Un tatuaj de calitate o să aibă şi un preț pe măsură. Asta dacă nu cumva ai vreo pilă la vreun tattoo artist. E mai bine să cheltui ceva mai mult pe tatuaj, decât să plăteşti mult mai mult pentru a-l scoate sau a-l acoperi după aceea.

6. Testează-ți toleranța la durere înainte să te tatuezi. De preferat ar fi chiar pe locul pe care ți-ai ales să îți faci tatuajul. De obicei, zonele cel mai sensibile sunt cutia toracică sau picioarele, dar fiecare suportă altfel durerea.

7. Dacă ți-ai ales un design, nu ar fi rău să te consulți şi cu artistul înainte. S-ar putea ca experiența lui să te ajute.

8. Evită să te duci cu toată gaşca la salonul de tatuaje pentru că îi poate distrage atenția. Iar artistul pe mâna căruia te laşi trebuie să se concentreze la ce are de făcut, nu a prietenii tăi.

9. Nu uita să mănânci şi să te hidratezi înainte să vă apucați de treabă, pentru că s-ar putea să dureze ceva. În plus, nu ai vrea să leşini pe acolo.

10. Mulți îşi fac curaj cu un păhărel, două... 10 înainte de a se tatua. Well, e mai bine să nu! Pentru că alcoolul subțiază sângele şi s-ar putea să sângerezi mai mult decât te-ai aştepta. Ceea ce va fi nasol şi pentru tine, şi pentru artist.

11. Asigură-te că acul folosit pentru tatuajul tău este nou nouț şi este deschis în fața ta. Vrei un tatuaj, nu ceva boli, nu?

12. Informează-te cu privire la îngrijirea unui tatuaj, fii atent la recomandările artistului şi nici să nu îți treacă prin cap să mergi la plajă sau la ştrand înainte ca tatuajul să se vindece.

13. Dacă ai dubii cu privire la a-ți face un tatuaj, mai bine nu ți-l face!