Ai crede că celebritatea vine doar cu beneficii. Dar sigur dacă îi spui asta unora dintre vedetele de mai jos, îți vor râde în nas. Fie pentru că ajunseseră să se creadă cei mai mari şi cei mai tari, fie pentru că aveau nevoie de ceva care să le dea o mână de ajutor pentru a "tolera" faima, fie pentru că "de ce nu", multe staruri au ajuns să fie dependente de droguri, alcool sau medicamente. Din fericire, au reuşit să câştige lupta cu viciile.

Angelina Jolie

"Am încercat aproape orice tip de drog. A fost o perioadă cu adevărat neagră pentru mine". Sunt cuvintele cu care Angelina Jolie descrie perioada marcată de dependențe, depresie şi anorexie. Se întâmpla înainte să joace în seria "Lara Croft", care i-a adus celebritatea. După aceea a adoptat un copil s-a cunoscut cu Brad Pitt, a mai adoptt un copil şi a devenit mamă. Angelina a reuşit să-şi învingă dependențele înconjurându-se de oameni pentru care merită să trăieşti.

Robert Downey Junior

Unii pur şi simplu nu pot să aibă o viață simplă, chiar dacă ar trebui să fie. Iar Robert Downey Jr este dovada vie. Cu toate că avea tot ce îi trebuie pentru a atinge rapid succesul, Robert a luat-o puțin pe ocolite, traversând o perioadă în care a abuzat de orice substanțe de care putea abuza şi în care a pierdut contracte importante şi a avut serioase probleme cu legea.

Actorul a fost condamnat la 16 luni de închisoare şi obligat să meargă la terapie. A stat un an internat la dezintoxicare, iar de atunci a reuşit să stea departe de droguri. Noroc că a avut prieteni care l-au ajutat să beneficieze de a doua şansă.

Adele

La începutul carierei, Adele era foarte complexată din cauza fizicului său. Pentru a-şi face curaj să urce pe scenă, a început să bea înainte de spectacole. Şi bea, nu se juca! "O dată m-am îmbătat atât de tare, încât când am urcat pe scenă am uitat versurile pieselor. A fost cea mai rea seară din viața mea", a povestit Adele, care a renunțat la alcool din 2009 pentru că acesta începea să-i afecteze şi vocea, nu doar memoria.

Anthony Hopkins

Tot alcoolul i-a creat probleme şi marelui Anthony Hopkins. "În tinerețe credeam că alcoolul te ajută să te relaxezi şi, implicit, să fii un actor mai bun. Mulți cred asta şi acum, dar se înşală! Timp de 15 ani am băut tot ce se putea. Mă îmbătam atât de tare, încât adormeam la volan. Aş fi putut face oricând un accident", a povestit Hopkins, care s-a lăsat de băut după ce într-o zi s-a trezit din somn la volan, într-un loc necunoscut şi fără să aibă habar cum ajunsese acolo.

"Alcoolul aproape m-a ucis. Dacă nu mă opream, probabil aş fi ajuns să zac prin vreun şanț în Mexic, în cel mai bun caz, sau să fiu îngropat sub vreun cactus, în ce mai rău", spune acum Hopkins.

Drew Barrymore

Drew Barrymore a cunoscut de mică celebritatea, iar la 13 ani era deja alcoolică. Procesul ei de transformare din lebădă în rățuşca cea urâtă a Hollywood-ului a durat câțiva ani, marcați de scandaluri şi intoxicații cu alcool şi, probabil, droguri. Până la urmă, Drew a mers la dezintoxicare şi a stat acolo 8 luni, timp în care s-a regăsit. Până să reintre în grațiile producătorilor şi regizorilor de la Hollywood, Drew Barrymore a lucrat ca model şi chelneriță şi a lucrat la reabilitarea sa. Acum este o actriță apreciată, deține un studio de filme şi are două fiice. Când este întrebată cum a reuşit să depăşească acea perioadă neagră, răspunde invariabil: "Uneori viața te pune în genunchi. Păi nu este o poziție perfectă pentru a te ruga?!".

Eminem

Eminem nu ascunde că este (fost) dependent de droguri. Acum câțiva ani a fost la un pas de moarte când a amestecat drogurile şi a luat o supradoză. A aut norocul ca medicii să intervină rapid şi să reuşească să-i salveze viața. A reuşit să învețe ceva din acea experiență, iar acum singurele sale "vicii" sunt muzica şi fiicele sale.

Daniel Radcliffe

Succesul pe care l-a cunoscut după ce a jucat rolul lui Harry Potter l-a împiedicat să ducă o oviață normală, aşa că Daniel şi-a înecat amarul în băutură. De altfel, la filmările ultimului capitol din saga "Harry Potter", a apărut adesea beat pe platou.

În 2015, Daniel Radliffe a recunoscut că era dependent de alcool: "Când eram beat, deveneam altcineva. Mi s-a întâmpat să mă trezesc dimineața într-un apartament pe care nu-l ştiam, fără să ştiu cum ajunsesem acolo. Aveam deseori căderi psihice, iar atunci beam mult. Într-o zi m-am plimbat vreo cinci ore şi nu am simțit deloc nvoia să beau ceva. Atunci am realizat că aveam nevoie să ies la aer şi să fac mişcare, aşa că acum fac lucrurile astea zilnic şi nu mai beau deloc".

Kelly Osbourne

Kelly probabil a moştenit înclinația spre dependențe distructive de la tatăl ei, Ozzy. Iar cum fondul era unul şubred, iar celebritatea nu o ajuta deloc să îşi depăşească problemele psihologice, Kelly a început să ia tot felul de pastile, pe care le amesteca şi cu alte substanțe. Evident, complexele ei s-au acutizat, a luat şi mai mult în greutate, iar totul era un cerc vicios. A fost de mai multe ori la dezintoxicare, iar la ultima internare a descoperit sportul şi muzica. Iar acestea sunt acum noile ei dependențe.

Sting

Acum pare mai "zen" decât prevede legea, dar Sting a avut şi el perioada lui zbuciumată. În tinerețe era mare "fan" al alcoolului şi substanțelor halucinogene. Asta i-a distrus familia, soția lui plecând împreună cu cei doi copii. Din fercire pentru el, Sting s-a trezit din pumni şi a reuşit să se schimbe radical.

Elton John

Sir Elton John a început să se drogheze ca să scape de timiditate. În loc să-l apropie de oameni, asta i-a îndepărtat însă pe toți prietenii săi. Chiar şi mama sa l-a abandonat. În 1975, a fost la un pas de moarte din cauza unei supradoze, dar nu s-a oprit până în 1990, când a admis că avea o mare problemă şi a urmat un tratament pentru reabilitare.

Britney Spears

Britney Spears a fost un alt copil terbil al showbizului care aproape s-a pierdut pe drum. Drogurile şi alcoolul pe care le-a consumat ani de zile i-au creat mari probleme. Chiar a ajuns să fie decăzută din drepturile părinteşti asupra celor doi fii ai săi. A fost momentul în care tatăl ei a decis să îi preia afacerile, a convins-o să se trateze împotriva dependențelor şi a forțat-o să se îndepărteze de tot ce îi făcea rău. După o vreme, Britney şi-a recăpătat drepturile asupra copiilor săi, dar şi celebritatea.