Vremea când agățatul online era considerat ceva "naşpa" şi doar pentru oameni disperați au trecut. Acum aproape toată lumea are un profil pe diferite aplicații de cuplat, dar nu mulți o şi recunosc.

TOP 10 lucruri pe care să nu le spui niciodată la prima întâlnire

Dacă ai de gând să cunoşti oameni pe net, indiferent de motivele pe care le ai, trebuie să ştii câteva "secrete" esențiale.

S-ar putea să găseşti acolo oameni despre care credeai că nu ar folosi niciodată astfel de aplicații.

Dacă dai de cunoscuți, nu trebuie să te fereşti şi să îți ascunzi profilul. Până la urmă netul e un loc la fel de bun ca oricare altul de a cunoaşte oameni. Nu o să te creadă nimeni disperat/ă.

Dacă nu eşti activ/ă, nu o să obții niciun rezultat.

Dacă vrei cu adevărat să cunoşti pe cineva, nu e suficient să îți faci un profil sau să instalezi o aplicație. Trebuie să cauți oameni şi să te laşi descoperit/ă. O aplicație de online dating nu e ca o zână care îți va găsi perechea fără ca tu să mişti un deget.

Experimentează.

Orice persoană cu care intri în vorbă te aduce mai aproape de ceea ce cauți. Dacă refuzi să "socializezi", ai putea la fel de bine să închizi contul.

Spune sincer ce vrei să găseşti.

Cum totul se desfăşoară în ziua de azi pe repede-înainte, nimeni nu are vreme de pierdut. Aşa că în loc să-ți creezi o poezie de profil, mai bine spune sincer cine eşti, ce cauți şi pe cine speri să găseşti. Te va scuti de multe conversații inutile.

Documentează-te în legătură cu cei cu care stai de vorbă

Nu e vorba de paranoia, ci de a te asigura, prin intermediul Google sau al Facebook, că persoana cu care discuți nu îşi ascunde adevărata identitate. Chiar dacă netul nu e plin de "predatori", e mai "safe" să faci o verificare, mai ales dacă ai de gând să te întâlneşti cu persoana.

Ia-ți măsuri de precauție

Dacă mergi la o primă întâlnire cu cineva cunoscut pe net, mergeți într-un loc public. Nici asta nu e paranoia, ci ceva perfect normal. Şi ca să nu ai absolut nicio emoție, spune şi altcuiva unde şi cu cine mergi. Şi fii cu ochii pe pahar sau pe cana din care bei. Nu e OK să strici o potențială întâlnire reuşită cu un gard de sârmă ghimpată, dar...

Nu te feri de întâlniri

Scopul aplicațiilor de dating este tocmai acela de a cunoaşte oameni noi. De la un moment dat încolo discuțiile pe net, cu sau fără webcam, nu mai sunt de ajuns. Aşadar, curaj!

OOPS! 13 lucruri care pot merge prost la prima întâlnire

Aşteaptă-te să fii respins/ă

De cele mai multe ori te gândeşti cum să refuzi pe cineva şi mai puțin la posibilitatea de a fi la rândul tău refuzat/ă. Nu pune la suflet. Secretul în toată povestea e că poți deja să cauți pe altcineva în secunda 2.

E OK să spui NU! Sau să nu spui nimic.

Nu e obligatoriu să răspunzi la toate mesajele sau să te întâlneşti cu toți cei care te invită. Dacă e un loc în care nu trebuie să dai doar răsunsuri politicoase, aplicațiile de dating sunt acela.

Nu ascunde celorlalți cum te-ai cunoscut cu iubitul/iubita.

Dacă ai noroc să te cuplezi cu cineva, nu minți în legătură cu cum v-ați cunoscut. Dacă nu înțelegi de ce, mai citeşte o dată de la început :)

Flirtul online te ajută şi în viața reală

Unii ar spune că a agăța pe net te face tot mai puțin încrezător şi că nu e acelaşi lucru să flirtezi din spatele unui ecran cu a flirta "live". Dar până la urmă contează să fii antrenat/ă. Şi dacă se iveşte ceva "in real life", să ştii cum să reacționezi.