Dacă ar fi să alegem un singur produs de make-up, multe dintre noi optăm pentru mascara. O privire intensă îți dă automat un boost de încredere în tine. Încercăm tot felul de produse pentru a avea gene ca în reclame, dar uneori uităm esențialul: să avem grijă de gene. Câteva reguli respectate cu sfințenie îți pot asigura cea mai intensă privire, fără să folosești gene false!

VEZI ȘI: TOP 10 secrete de make-up care îți vor schimba viața

Folosește un ser special pentru gene sau ulei de ricin. Aplică-l în fiecare seară, după ce te-ai demachiat.


Suplimentele alimentare pentru păr fac minuni și în cazul genelor. Un complex de vitamine și minerale te ajută, mai ales în sezonul rece.


Înainte de a aplica mascara, ondulează-ți genele cu un cleștișor special. Pont: încălzește-l cu foehn-ul înainte.


Alege o mascara hidratantă, care nu usucă genele. Găsești pe piață multe rimeluri cu tot felul de uleiuri în componență.


Demachiază-te cu mișcări delicate, de la baza genelor spre exterior.


Evită produsele de make-up waterproof. Se demachiază foarte greu și trebuie să insiști, iar în felul acesta genele se rup.


Alege un demachiant pe bază de ulei. Demachiază cel mai repede și hidratează, în același timp. 


Aplică două straturi de mascara. Ai răbdare să se usuce primul, iar apoi îl poți aplica și pe al doilea. În felul acesta, genele nu vor avea un aspect încărcat. 


Încearcă să nu dormi cu fața în pernă. Te vei trezi cu gene mai puține și cu riduri mai multe. 


Schimbă-ți mascara o dată la trei luni. În felul acesta, eviți microbii care intră în contact cu periuța și de la care se pot dezvolta infecții.