Ai crede că starurile de la Hollywood arată atât de bine pentru că investesc zeci de mii de dolari în proceduri şi tratamente de înfrumusețare. Well, aşa fac. Dar au şi câteva secrete care sunt accesibile oricui, indiferent de buget, de vârstă şi de ocupație.

Un dermatolog care lucrează cu Victoria Beckham, Jennifer Lopez, Kim Kardashian, Beyonce sau Scarlett Johansson a dezvăluit recent câteva dintre secretele de frumusețe ale acestora. Şi, dacă ne uităm bine la ele, am zice că merită încercate!

7 trucuri de beauty cu care orice tipă poate să arate ca un star

1. Nu sta cu fața încordată!

Expresiile faciale sunt destul de greu de evitat, mai ales când îți vine să râzi sau să te strâmbi just for fun. Ideea e să nu exagerezi cu ele, dacă vrei să eviți ridurile.

2. Aplică o cremă hidratantă imediat după ce te speli pe față

Dacă aplici crema în primul minut după ce ți-ai spălat fața, efectul de hidratare va fi maximizat.

3. Nu consuma alcool cu o zi înainte de a te epila cu ceară.

Chiar şi o cantitate mică de alcool consumată va face procesul de epilare mai dureros şi mai puțin eficient.

4. Udă-ți părul înainte de a face baie în piscină sau în mare

Apa va forma o peliculă de protecție pe firul de păr şi acesta va fi mai puțin afectat de sarea din apa mării sau de clorul din piscină.

5. Renunță pe cât posibil la dischetele demachiante

Produsele cosmetice se aplică cel mai bine pe față cu mâna. Dischetele demachiante, la fel ca burețeii de machiaj, absorb foarte mult produs şi, pe deasupra, agresează pielea, oricât ar fi de moi.

6. Foloseşte primer înainte de a aplica produsele de makeup

Va crea o barieră între piele şi fondul de ten, care de obicei o deshidratează, şi reduce riscul de formare a coşurilor. Mai ales fetele cu tenul gras ar trebui să țină cont de asta.

7. O linguriță de bicarbonat în şampon face minuni

Este o combinație perfectă mai ales penru fetele care folosesc mult produse de hairstyling.

8. Duşul cu apă la temperatura camerei

Toată lumea ştie că te speli cu apă caldă şi bei apă cât mai rece. Dar atunci când faci duş, iar apa este fie prea caldă, fie prea rece, pielea se deshidratează. Aşa că ideea cea mai bună este ca apa să aibă aceeaşi temperatură ca aerul din cameră. S-ar putea să ți se pară neplăcut, dar dacă reuşeşti să te obişnuieşti, sigur o să remarci diferența.

9. Uleiul de cocos este secretul tinereții pielii

Te întrebi cum fac vedetele să aibă o piele perfectă chiar dacă unele nu mai sunt atât de tinere pe cât şi-ar dori? Păi e simplu: folosesc din belşug ulei de cocos. Are efecte incredibile asupra pielii şi a părului, indiferent de tipul de ten, pentru că are proprietăți hidratante şi revigorante.

10. Nu folosi fond de ten cu factor de protecție

Dacă foloseşti zilnic cremă cu factor de protecție UV nu mai ai nevoie şi de fond de ten cu SPF. Combinate, acestea vor încărca prea mult pielea.