Ladies, ştim că vă doriţi să arătaţi cât mai bine posibil şi că un kilogram, două sau mai multe în plus aproape vă aduc la disperare. Dar în loc să vă înfometaţi şi să vă chinuiţi să slăbiţi cu metode care nu sunt deloc ok, mai bine faceţi-o cu răbdare şi sănătos, iar între timp apelaţi la câteva trucuri vestimentare care vă vor face să arătaţi mai subţirele.

Ponturile vin de la mai mulţi stilişti, aşa că mergeţi pe încredere 😉

Nu vă ascundeţi sub haine largi

Primul instinct când ai oarece kilograme în plus, depuse eventual pe abdomen sau pe fund, este să le ascunzi sub haine ceva mai largi. Well, surpriză! Nu au deloc efectul pe care îl aşteptaţi. Din contră! hainele lălâi vor face silueta să pară şi mai amplă. Aşa că nu vă mai temeţi de ţinute care vi se pare că nu vi se potrivesc pentru că se iau pe fund sau pe burtă. Şi mai avem o provocare pentru voi: purtaţi haine colorate! Negrul nu este “uniforma” fetelor care vor să ascundă ceva. Şi nu, nu slăbeşte chiar atât de mult cum aţi crede.

Optaţi pentru ţinute monocolore

Orice ţinută care nu este prea încărcată te poate face să arăţi mai subţire, pentru că alungeşte. În plus, nu rişti să atragi atenţia fix acolo unde nu ţi-ai dori cu o culoare care sare în ochi din tot ansamblul.

Materialul şi croiala trebuie să facă împreună casă bună.

Ştiţi deja că dungile sau liniile verticale alungesc silueta şi, implicit, creează iluzia că aţi fi ceva mai slăbuţe. Dar nu şi dacă materialul cade aiurea pe tine

Atenţie la contraste!

O diferenţă prea mare între partea de sus şi partea de jos a corpului te poate face să arăţi mai mare decât eşti de fapt. În plus, parcă te “taie” în două… Dacă, totuşi, îţi plac contrastele, foloseşte straturile

Renunţă la accesoriile voluminoase

Ştim că aveţi nevoie de genţile alea mari, din care lumea se aşteaptă că puteţi scoate inclusiv unelte voluminoase care au fost atent îndesate acolo, dar nu vă avantajează deloc. Din cauza lor look-ul vostru are prea mult volum. La fel şi imprimeurile mari, care nu ascund nimic, ci adaugă volum loculuui pe care îl acoperă.

O ţinută în straturi nu te va face mai mare decât eşti, aşa că renunţă la ideea asta

Mai vrei câteva ponturi? Mai avem:

Alege-ţi haine pe măsură. Nu mai mari, nici prea fixe doar pentru că ţi se pare dramatic să treci de la M la L sau de la L la XL. Decât un obiect vestimentar care să “ţipe” pe tine, mai bine faci un sacrificiu.

Decolteurile în “V” au un efect magic asupra siluetei. O alungesc şi parcă ai pierdut ca prin minune câţiva centimetri.

Alege croieli simple, fără “avioane” şi spune un mare NU materialelor lucioase sau strălucitoare.

Atenţie la bijuterii! Cerceii sau colierele prea mari pot avea un efect dezastruos!