Ladies, ştim că vă doriți să arătați cât mai bine posibil şi că un kilogram, două sau mai multe în plus aproape vă aduc la disperare. Dar în loc să vă înfometați şi să vă chinuiți să slăbiți cu metode care nu sunt deloc ok, mai bine faceți-o cu răbdare şi sănătos, iar între timp apelați la câteva trucuri vestimentare care vă vor face să arătați mai subțirele.

Ponturile vin de la mai mulți stilişti, aşa că mergeți pe încredere ;)

Nu vă ascundeți sub haine largi

Primul instinct când ai oarece kilograme în plus, depuse eventual pe abdomen sau pe fund, este să le ascunzi sub haine ceva mai largi. Well, surpriză! Nu au deloc efectul pe care îl aşteptați. Din contră! hainele lălâi vor face silueta să pară şi mai amplă. Aşa că nu vă mai temeți de ținute care vi se pare că nu vi se potrivesc pentru că se iau pe fund sau pe burtă. Şi mai avem o provocare pentru voi: purtați haine colorate! Negrul nu este "uniforma" fetelor care vor să ascundă ceva. Şi nu, nu slăbeşte chiar atât de mult cum ați crede.

Optați pentru ținute monocolore

Orice ținută care nu este prea încărcată te poate face să arăți mai subțire, pentru că alungeşte. În plus, nu rişti să atragi atenția fix acolo unde nu ți-ai dori cu o culoare care sare în ochi din tot ansamblul.

Materialul şi croiala trebuie să facă împreună casă bună.

Ştiți deja că dungile sau liniile verticale alungesc silueta şi, implicit, creează iluzia că ați fi ceva mai slăbuțe. Dar nu şi dacă materialul cade aiurea pe tine

Atenție la contraste!

O diferență prea mare între partea de sus şi partea de jos a corpului te poate face să arăți mai mare decât eşti de fapt. În plus, parcă te "taie" în două... Dacă, totuşi, îți plac contrastele, foloseşte straturile

Renunță la accesoriile voluminoase

Ştim că aveți nevoie de gențile alea mari, din care lumea se aşteaptă că puteți scoate inclusiv unelte voluminoase care au fost atent îndesate acolo, dar nu vă avantajează deloc. Din cauza lor look-ul vostru are prea mult volum. La fel şi imprimeurile mari, care nu ascund nimic, ci adaugă volum loculuui pe care îl acoperă.

O ținută în straturi nu te va face mai mare decât eşti, aşa că renunță la ideea asta

Mai vrei câteva ponturi? Mai avem:

Alege-ți haine pe măsură. Nu mai mari, nici prea fixe doar pentru că ți se pare dramatic să treci de la M la L sau de la L la XL. Decât un obiect vestimentar care să "țipe" pe tine, mai bine faci un sacrificiu.

Decolteurile în "V" au un efect magic asupra siluetei. O alungesc şi parcă ai pierdut ca prin minune câțiva centimetri.

Alege croieli simple, fără "avioane" şi spune un mare NU materialelor lucioase sau strălucitoare.

Atenție la bijuterii! Cerceii sau colierele prea mari pot avea un efect dezastruos!