Viteza cu care se fac şi se desfac cuplurile din showbiz nu mai miră pe nimeni, aşa că aceia care reuşesc să construiască relații durabile sunt adevărate "piese de muzeu".

Am făcut pentru voi o listă cu celebrități care au găsit secretul fericirii în cuplu, dincolo de faimă, de lumina reflectoarelor şi de orgoliile de vedetă.

Barbra Streisand şi James Brolin sunt căsătoriți de 19 ani şi au o relație bazată pe bunătate şi sinceritate. Ce-i drept, amândurora le-a luat ceva până să ajungă la un asemenea echilibru, pentru că s-au cunoscut când amândoi erau trecuți de 50 de ani.

Gisele Bündchen şi Tom Brady sunt căsătoriți de 8 ani. Poate o să spuneți că nu e chiar aşa de mult, dar în lumea lor este. Povestea lor de "clasică": ea model super faimos, el sportiv de succes. Au împreună doi copii şi au reuşit să treacă şi peste perioadele mai nefaste din viața lor de cuplu. Pentru că amândoi au aceeaşi filosofie: e important să se sprijine unul pe altul.

Meryl Streep şi Don Gummer sunt căsătoriți de 39 de ani. S-au cunoscut într-o perioadă grea pentru actriță, când iubitul ei de atunci, a murit de cancer, în 1978. Don i-a fost alături în toată perioada şi dupa 6 luni de la moartea lui John Cazale, cei doi s-au căsătorit. Secretul lor pentru a rezista atât de mult? Să îți asculți mereu partenerul şi să discutați chiar şi cele mai mărunte lucruri.

Colin Firth şi Livia Giuggiolli sunt căsătoriți de 20 de ani şi dacă le ceri să spună secretul lor, actorul foloseşte o metaforă: mariajul este ca un maraton în timpul căruia nu poți părăsi pista. Asta şi cât mai mult timp petrecut împreună.

Pierce Brosnan şi Keely Shaye Smith sunt căsătoriți de 16 ani, iar secretul lor, de fapt al lui, este că a înțeles că soția sa are foarte mare nevoie de atenție. Pe lângă asta ar mai fi şi respectul reciproc şi a nu încerca să îl schimbi pe celălalt.

Matt Damon şi Luciana Barroso sunt căsătoriți de 12 ani. Povestea lor e departe de una "clasică" de la Hollywood pentru că ea nu a fost nici actriță, nici model, ci lucra într-un bar când s-au cunoscut. Actorul spune că pentru el secretul căsniciei lor este a-şi reaminti în fiecare zi cât de norocos este să o aibă. Cuplul are şi o regulă importantă: nu stau niciodată departe unul de altul mai mult de 2 săptămâni.

Cindy Crawford şi Rande Gerber au avut o poveste de dragoste scurtă dar intensă acum vreo 30 de ani, dar sunt căsătoriți doar de 19. Cindy, care nu era atât de celebră când l-a cunoscut pe omul de afaceri, a mai fost, între timp, căsătorită cu Richard Gere. Ea şi Rande rămăseseră buni prieteni, iar după eşecul primului mariaj al modelului cei doi şi-au dat seama că sunt făcuți să fie împreună. "Am început ca prieteni şi ştiu că Rande şi cu mine vom fi mereu prieteni, indiferent ce se va întâmpla", spune modelul.

Kevin Costner şi Christine Baumgartner s-au căsătorit acum 13 ani, dupp ce actorul a trecut printr-un divorț în urma căruia cei trei copii ai săi au avut mult de suferit. Când s-a căsătorit cu Christine, cu care are încă 4, şi-a spus că cei mici nu vor trece niciodată prin aşa ceva. Costner spune că stabilitatea celui de-al doilea mariaj vine din a şti mereu cum să spui că îți pare rău, chiar dacă tu crezi că ai dreptate.

Cate Blanchett şi Andrew Upton sunt căsătoriți de 20 de ani şi mulți s-au întrebat în acest timp ce a văzut ea la el. Cârcotaşi! Printre secretele durabilității căsniciei lor se numără interesele comune, viziunile comune şi faptul că nu se pot plictisi niciodată unul de altul; dar şi faptul că nu au secrete şi că împart chiar şi aceeaşi adresă de email.

Bono, solistul U2, şi Alison Hewson sunt căsătoriți de 35 de ani şi se cunosc de când erau adolescenți. Au o familie unită, iar cântărețul spune că pentru asta e nevoie de un management strict; şi că soția sa se pricepe de minune la asta.