Acum câțiva ani, topurile muzicale arătau diferit. Artiștii de atunci lansau piese care deveneau instant hit. Pe unii dintre ei îi ascultăm în continuare, dar alții au decis să se retragă din lumina reflectoarelor.

Dacă faci parte din generația care aștepta cu nerăbdare o piesă la tv sau care făcea CD-uri mp3 pentru tot cartierul, atunci cu siguranță îți amintești de ei. Sunt artiștii care te-au cucerit de la primul play și de la care așteptai mai multe piese. Dacă te simți în continuare dezamăgit, poți da un play de dragul vremurilor bune.

Taio Cruz. Îți mai amintești de celebrele piese ”Dynamite” și ”Break your heart”? Taio Cruz a dispărut de ceva timp din lumina reflectoarelor, iar fanii cu siguranță îi duc lipsa. Succesul l-a lovit de nicăieri, mai ales că piesa ”Break your heart” a fost compusă inițial pentru Cheryl Cole. Acum, retras din industria muzicală, Taio și-a găsit pasiunea în fashion. Artistul și-a pus semnătura pe multe linii de ochelari de soare care s-au bucurat de aprecierea colegilor de breaslă și nu numai. În luna octombrie, artistul a decis să mai acorde o șansă muzicii și a lansat piesa ”2020”, special gândită pentru perioada grea prin care trecem.

Indila. Acum 7 ani, Indila cucerea milioane de fani din lumea întreagă. Prima ei piesă de succes, ”Dernière Danse” i-a adus 668 milioane de vizualizări pe Youtube. Din lumina reflectoarelor și de pe scena celor mai mai concerte, Indila s-a retras în umbră și aproape că nu se mai știe nimic de ea. Ultima piesă, dar și postare de pe contul de Instagram sunt de pe data de 14 noiembrie 2019.

Duffy, celebra artistă care acum 10 ani lansa hit-ul ”Mercy” a dispărut pentru o vreme din peisajul muzical și multă lume s-a întrebat ce s-a întâmplat cu ea. Artista de origine galeză a trecut prin clipe groaznice în anul 2010, atunci când, timp de o lună, a fost răpită și violată.

Fetty Wap. Dacă numele nu îți spune neapărat ceva, atunci ”Trap queen” îți trezește anumite amintiri. Din 2014 și până acum, nimeni n-a mai auzit nimic de Fetty. Artistul a promis că va reveni la un moment dat cu muzică nouă, doar că acum nu este timpul potrivit, mai ales că anul acesta fratele lui a fost împușcat. 

Gotye. Cu aproape 1.5 miliarde de vizualizări pe Youtube, Gotye i-a cucerit pe toți cu piesa ”Somebody that I use to know”. Artistul a venit cu un sound fresh, iar fanii se așteptau ca artistul să nu se oprească aici. Din păcate, au fost dezamăgiți. Gotye a postat un mesaj bombă pe Twitter în care își anunța urmăritorii că nu va mai lansa niciodată piese sub același nume de scenă.

Kat DeLuna lansa acum 10 ani piesa ”Run the sun” care a cucerit toate topurile. Artista a mai lansar câteva piese, după care a luat o pauză. Dacă este să ne luăm după aparițiile ei, am putea spune că este definitivă pauza. Artista se pare că și-a găsit o pasiune pentru stilul de viață sănătos și a început să posteze pe canalul ei fel de fel de rețete healty.

Akon. Believe it or not, au trecut deja 14 ani de când Akon a lansat ”Smack That”. Artistul s-a retras o vreme din lumina reflectoarelor și a pus la cale un plan măreț pentru zilele noastre. Akon este mai pregătit ca niciodată să contruiască în inima Africii un oraș care să îi poarte numele, iar pentru asta va scoate din buzunar 6 miliarde de dolari. Proiectul Akon City va lua naștere în Senegal, iar artistul vrea să facă acest pas pentru a oferi locuri de muncă senegalezilor.

Usher. În ultima vreme vedem multe postări în care Usher și Justin Bieber își arată prietenia. Well, good jib guys, dar suntem siguri că Usher poate oferi mai mult. Cum ar fi un hit cel puțin la fel de wow ca ”Yeah”.

Neli Furtado. Acum 10 ani, Nelly Furtado era una dintre acele artiste care erau pe val cu fiecare piesă pe care o lansau. Colaborările cu Timberland și cu Justin Timberlake i-au adus faima instant. De atunci nu prea s-au mai auzit multe despre artitstă. Sau, cel puțin, nu a mai revenit în plan muzical cu o piesă no.1.

James Blunt. Câte fete au suspinat atunci când ascultau ” You're Beautiful”? Vă spunem noi: multe. Fanele lui James Blunt au așteptat un comeback în forță de-al artistului. James a mai lansat piese de-a lungul timpului, dar niciuna cu impact atât de mare încât să-l aducă din nou în atenția fanilor.

Mika ne-a cucerit pe toți acum 10 ani atunci când a lansat ”Relax, take it easy”. După ce a dat lovitura cu această piesă, au urmat ”Grace Kelly”, ”Happy ending”, dar și altele. De atunci și până acum, nimeni nu a mai auzit nimic de artist. Să sperăm că stă în umbră și lucrează la alte piese.