Anul 2019 ne-a oferit multe nume fresh în industria muzicală. Lewis Capaldi, Rosalia și Lil Nas X sunt doar câțiva dintre artiștii care au lansat piese care au devenit hit instant și au adunat milioane de vizualizări pe Youtube.

Fiecare an are artiștii lui care se fac remarcați, iar 2019 are câteva propuneri interesante. Dacă anul 2018 a fost anul muzicii latino, anul 2019 ne-a adus artiști care cântă pop și ale căror piese au ocupat locurile fruntașe în topuri și au adunat milioane de vizualizări. 

Uite cine sunt norocoșii anului 2019:

Rosalía Vila Tobella, pe numele ei de scenă Rosalía, a cunoscut succesul o dată cu piesa ”Con altura”, o colaborare cu J Bavin care a adunat 1 miliard de vizualizări pe Youtube și care i-a adus o mulțime de nominalizări la Latin Grammy Awards și MTV Video Music Awards. Artista s-a făcut remarcat prin interpretarea modernă a pieselor flamenco, iar pe lista ei de colaborări în afară de J Balvin, se mai află Pharrell Williams, James Blake și Billie Eilish. 

Tones and I este o artistă australiancă care a lansat în luna mai piesa ”Dance monkey”. Cu peste 90 milioane de vizualizări, piesa a devenit obsesia multora. Reușitele artistei nu se opresc aici. Piesa s-a bucurat de un succes uriaș în ARIA Singles Chart din Australia, ”Dance Monkey” fiind piesa care se află pe primul loc de peste 10 săptămâni. ”Dance Monkey” a depășit recordul deținut de „Locomotion”, a lui Kylie Minogue, timp de 32 de ani. Tones and I, în vâstă de 19 ani, este prima femeie care conduce topul în ultimii patru ani.

Montero Hill, pe numele de scenă Lil Nas X a dat lovitura cu piesa ”Old town road”. Single-ul a stat 17 săptămâni în fruntea Billboard Hot 100 și a bătut recordul de 16 săptămâni obținut de „One Sweet Day” (Mariah Carey și Boyz II Men) și de „Despacito” (Luis Fonsi și Daddy Yankee, feat. Justin Bieber).  El a compus „Old Town Road” pe baza unei partituri ritmate, cumpărate cu 30 de dolari de la un muzician care locuieşte în Olanda. ”Sora mea mi-a spus că nu mai aveam prea mult timp la dispoziție înainte de a trebui să părăsesc locuința”, a dezvăluit rapperul într-un mesaj publicat pe Instagram. ”Eram atât de bulversat, încât m-am servit de acel sentiment ca o motivație pentru a compune acel single”, a adăugat el.

Billie Eilish este revelația anului 2019. Artista s-a făcut remarcată prin stilul ei aparte, iar piesele pe care le lansează adună milioane de vizualizări. Billie are la activ opt discuri de aur și patru discuri de platină. 

Alec Benjamin și-a asigurat locul în topuri cu piesa ”Let me down slowly”. Artistul are 25 de ani și este din Arizona. ”Let me down slowly” are aproape 450 de milioane de ascultări pe Spotify, iar videoclipul a adunat 85 de milioane de vizualizări pe YouTube.

Lewis Capaldi a dat lovitura cu piesa ”Someone you loved”, iar mulți fani au zis că este fratele perfect al lui Ed Sheeran și al lui Sam Smith. Artistul scoțian a lansat albumul de debut ”Divinely Uninspired To A Hellish Extent", care a fost #1 timp de 6 săptămâni și declarant cel de-al doilea cel mai bine vândut album al anului.

Amanda Ava Koci a.k.a Ava Max este o artistă americană cu origini albaneze. Aceasta a descoperit succesul cu piesa "Sweet but Psycho", care a atins numărul unu în mai multe țări europene, cum ar fi Regatul Unit, Suedia, Norvegia, Finlanda, Austria, Danemarca, Estonia, Germania, Irlanda, Belgia, Elveția și Noua Zeelandă. Single-ul a avut o ascenisune rapidă în topurile europene dar și în cele mondiale.