Bullying-ul este un fenomen care a ajuns după mult timp și în atenția autorităților din România, dar nici starurile din afară nu au fost ferite de asta.

Sunt multe vedete care au fost victime ale bullying-ului în copilărie, dar sunt foarte puține care au curajul să iasă în față și să vorbească despre asta. Unora poate că le este rușine, altora poate le este greu să iși amintească de asta. Ei sunt cei care au avut curaj să vorbească despre acele momente: 

Antonia. ”Mi-e rușine să vorbesc în română. Eu sunt în țară de 12-13 ani deja am rămas cu traumă, fără să ma victimizez. Îmi este rușine pentru că s-a făcut atât de mult mișto pe seama asta încât m-a făcut să simt că nu sunt inteligentă din cauza asta. Este efectiv un blocaj. Au făcut colaje pe net despre cum se bâlbâie Antonia și am spus stop! N-o să mai vorbesc la televizor. Mai degrabă zic doar ”da” sau ”ok”, să fiu safe. A fost un soi de bullying. De aia vorbesc mai încet, că nu am încredere în mine, dar eu am foarte multe de spus.” a spus Antonia.

Selena Gomez a povestit în cadrul unui podcast „Giving Back Generation” cum a experimentat bullying-ul pe vremea când era la liceu, dar și cum a reușit să treacă peste acea perioadă din viața ei, fiind mereu deschisă în privința problemelor cu care s-a confruntat.

”Înainte să învăț acasă, am fost la liceu o perioadă. Dacă verișorul meu nu reușea să mă înveselască, nu știu ce aș fi făcut și cum aș fi trecut peste. Pentru că într-un fel eram o tocilară și stăteam cu o singură persoană. Sunt copilul problemă dintr-un grup, chiar puțin răutăcioasă. Îmi place să fac lucrurile mai interesante. Și cred că acest lucru este crucial pentru o prietenie. Vreau să fie mai multe prietenii așa. Cred că este nevoie de asta.”

Justin Timberlake. “Eu am crescut în Tennessee, unde, dacă nu jucai fotbal, erai considerat un fătălău. Eram ciuca bătăilor, pentru că pe mine mă interesau muzica și arta. Plus că nu mă ajuta fizicul, aveam o acnee îngrozitoare și un păr foarte ciudat. Ceilalți copii se luau de mine tot timpul”

Rihanna a fost victima rasismului în Barbados, locul ei natal, unde cei mai mulți locuitori sunt de culoare, iar nuanța pielii ei, de mulatră, o făcea să pară albă în ochii celorlalți și să fie marginalizată. “Se uitau urât la mine și mă blestemau. Iar eu nu înțelegeam de ce”

Kylie Jenner a povestit cum pe Snapchat cum s-a confruntat cu bullying-ul la 9 ani. ”Sunt 4 milioane de oameni care mă urmăresc aici. Jumătate dintre voi mă considerați ciudată, iar cealaltă jumătate credeți că totul este roz pentru mine. La 9 ani am fost ținta bullying-ului. Zilnic se repetă fenomenul și vreau să trag un semnal de alarmă, Nu vă fie rușine, povestiți tot ce vi se întâmplă!

Shawn Mendes, la fel ca mulți alți artiști, a fost victima bullying-ului, iar el a decis să vorbească despre asta. Shawn a spus că acest lucru l-a ajutat să se dezvolte, să crească și i-a încurajat pe fanii lui să îți urmeze visul orice s-ar întâmpla. Artistul a vrut să le arate fanilor lui că este acolo pentru ei oricând și oricum.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I’m thinking about being in 9th grade right now. The day after I posted one of my first covers onto YouTube back in 2014.. at school walking down the hall straight into a group of older guys yelling out “sing for me Shawn sing for me!” In a way that made me feel absolutely horrible... made me feel like a joke, like what I was doing was just stupid & wrong. I was lucky though, I had the best friends & the best parents anyone could ask for... no matter what they would never let me stop doing what I LOVED to do just because someone ELSE thought it was stupid. It’s not joke to me. To make someone feel bad about doing what they love... every single person deserves to do what makes them feel alive. I’m writing this not only to the 15 year old kid who’s scared to follow their heart because of what people might say but also to the 50 year old who may be doing the exact same thing. I know it’s not just that easy & I’m not asking you to change your world over night, BUT I want you to know that no matter how old you are, no matter who you are, no matter where you’re from... you deserve to follow your heart Im here & i’m rooting for you

A post shared by Shawn Mendes (@shawnmendes) on

 

Ed Sheeran n-a avut o copilărie liniştită. A fost hărțuit de mic, fiindcă era roșcat, purta ochelari şi se bâlbâia, iar la şcoală colegii îi spuneau că e un ciudat, din cauza felului în care arată. Artistul a povestit totul într-un interviu pentru Contact Music. Cântărețul britanic a ajuns să urască şcoala şi plângea în fiecare zi, din cauza colegilor. Totul s-a schimbat în liceu, când şi-a descoperit pasiunea pentru muzică.

Lady Gaga - a avut multe experiențe neplăcute cu persoane de vârsta ei în liceu, dar și-a urmat visurile și a mers mai departe. Artista își amintește că a fost puternic criticată pentru că era prea provocatoare sau prea excentrică. Însă tocmai această atitudine a fost cea care a ajutat-o să devină artista de succes de astăzi.

Pryianka Chopra - a spus că în liceu a avut o experiență neplăcută și a vrut să se mute înapoi în India