Termenul de bullying a început să fie din ce în ce mai prezent în discursurile despre problemele adolescenților. Hărțuirea de către colegi poate lăsa urme adânci în ceea ce privește personalitatea fiecăruia. Cu toții ne-am confruntat, sub o formă sau alta, cu astfel de conflicte cu colegii de școală. Și vedetele au fost victime ale bullying-ului și nu s-au ferit să vorbească despre asta și să tragă un semnal de alarmă. 

Rihanna - a avut de suferit la școală din cauza aspectului fizic: ”Nici nu știu ce aveau cu mine, dar s-au luat de mine cât am fost în școală. La început a fost pielea, care era mai deschisă la culoare decât a celorlalți colegi, apoi, după ce am crescut, sânii au fost cauza”, a declarat Riri în 2013.

Kate Middleton - a rămas cu traume din copilărie, din cauza bullying-ului. Copiii se luau de ea din cauză că era cunoscută. Acest lucru a urmărit-o până târziu, astfel că la nunta cu Prințul William, cuplul i-a îndemnat pe invitați să doneze către fundația BeatBullying.

Eminem - s-a mutat de la o școală la alta în copilărie, iar acest lucru l-a făcut să se integreze greu. ”Mă băteau în băi, pe holuri, ma împingeau în dulapuri. Cam asta însemna să fii puștiul nou într-o clasă”, a povestit Eminem în 2010. 

Lady Gaga - faptul că era un copil diferit i-a adus multe probleme la școală: ”Se luau de mine, îmi spuneau că sunt urâtă, că am nasul mare, că am un râs ciudat, că îmi plăcea să cânt. Mă făceau în fel și chip, de multe ori nici nu mai voiam să merg la școală”, a povestit Gaga pentru revista Rolling Stone.

Ed Sheeran - roșcovan, timid, urâțel, bălbâit, băiatul cu chitara... aceste caracteristici i-au adus o mulțime de comentarii răutăcioase lui Ed Sheeran în copilărie, așa încât l-au făcut să urască școala.

Eva Mendes - a fost terorizată de o colegă în copilărie și îi era teamă să spună familiei sau profesorilor: ”A trebuit să lupt cu asta de una singură și mi-a luat doi ani să pot să trec peste asta”, a povestit actrița. 

Justin Timberlake - ”Pentru că eram diferit, mă numeau ciudat, îmi adresau cuvinte pe care nu pot să le spun la TV. Din fericire, mama m-a învățat că nu e un lucru rău să fii diferit, din contră”, a povestit artistul în 2015, la o gală din industria muzicală. 

Megan Fox - a povestit că liceul a fost un coșmar pentru ea, din cauza colegilor: ”Sunt patru ani din viață și rămâi cu amintirea colegului care se lua mereu de tine. Dar am înțeles că și el, la rândul lui, avea propriile probleme și așa am reușit să trec peste”. 

Miley Cyrus - a fost terorizată de trei colege în timpul școlii. Râdeau de ea, îi trimiteau bilețele răutăcioase și o încuiau în baia școlii. Și faptul că tatăl ei era cunoscut și că Miley visa să devină, la rândul ei, actriță și cântăreață au contribuit la răutățile gratuite. 

Antonia - ”Mi-a displăcut mult bullying-ul (și eu m-am confruntat cu el), dar și faptul că mulți aveau arme pe care le foloseau de la vârste mici. De aceea, părinții mei erau super stricți cu programul meu, cu cât timp aveam voie în oraș, la petreceri”, a povestit artista despre perioada în care a făcut școala în America. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by •AntoniA• (@antonia)