Ce-ar fi mesajele și comentariile pe Facebook fără emoji? Ne-a intrat în reflex să le folosim și, de multe ori, o reacție cu emoji face mai mult decât cuvintele. Fie că vorbim despre emoticoane care exprimă tristețe, bucurie, dragoste sau alte stări, ele sunt nelipsite din aproape orice conversație pe Facebook Messenger și nu numai.

Emoji-urile au căpătat atât de multă popularitate, încât există chiar și o zi mondială care le celebrează: 17 iulie. Cu ocazia aceasta, Facebook a anunțat care sunt cele mai folosite emoji-uri în România, iar alegerile s-ar putea să te surprindă. Sau nu. 

Potrivit clasamentului general, în ordinea popularității: emoji-ul care trimite pupic, emoji-ul cu îmbrățișare și inima roșie sunt cele mai des folosite pe Messenger. În contextul pandemiei s-a înregistrat și o creștere a folosirii emoji-urilor care au legătură cu Covid-19: fața cu mască, microbul și seringa. Și emoji-urile de la categoria mâncare au câștigat teren, iar printre cele mai folosite sunt tortul aniversar, băutura fierbinte și felia de tort.