În spatele fiecărei fotografii perfecte de pe Instagram stă o aplicaţie de editare sau un filtru perfect. Cum ar arăta feed-urile noastre fără micile retuşuri şi fără un filtru aplicat? 

Dacă nu ţi-ai instalat încă o aplicaţie de editare foto, îţi dăm noi câteva sugestii. Toate sunt gratuite şi sunt disponibile atât pe iOS, cât şi pe Android. 

1. Snapseed. Are o mulţime de funcţii şi de opţiuni. Este o aplicaţie profi de editare foto şi s-ar putea să îţi ia puţin mai mult timp până te prinzi ce-i cu ea, dar merită!

2. VSCO. Îţi pune la dispoziţie o gamă largă de filtre, care să-ţi facă pozele să arate ca şi cum au fost făcute cu o cameră foto profi. 

3. Prisma. Dacă îţi place efectul acela de pictură sau de desen artistic la o fotografie, asta e aplicaţia pe care o cauţi!

4. Adobe Photoshop Express. Un fel de Photoshop clasic, doar că pe telefon, intuitiv şi simplu de folosit. Poţi corecta imperfecţiuni, să modifici contrastul sau să aplici filtre. Încearc-o şi ne mulţumeşti mai târziu!

5. Foodie. Dacă eşti genul care întâi face poză la mâncare şi abia apoi gustă din ea, aplicaţia asta e pentru tine! Foodie duce la next level pozele cu mâncare şi te ajută să le editezi astfel încât să arate ca şi cum ai fi blogger de cooking! Sigur, o poţi folosi şi pentru altfel de poze, nu doar cele cu mâncare.

6. Visage. Selfie-ul perfect nu exi… oh, wait, există! Şi asta datorită aplicaţiei Visage. Vrei să retuşezi rapid micile imperfecţiuni ale tenului şi să postezi selfie-ul perfect? Ştii ce ai de făcut!

7. Adobe Lightroom CC. Cu toţii ştim că lumina e factorul-cheie pentru o poză reuşită. Şi dacă nu te-a ajutat lumina naturală, te ajută Lightroom să salvezi poza. O aplicaţie foarte populară printre fotografi, care se găseşte şi în varianta pentru desktop. Te ajută să modifici luminozitatea, contrastul, detaliile, culorile.

Spor la editat şi la postat!