În timp ce unii își schimbă doar numele de familie sau prenumele, sunt și artiști ce au renunțat complet la numele lor real în favoarea unuia mai simplu sau mai interesant.

Artiștii au adevărate povești ce stau în spatele alegerii numelui de scenă. Fie că a fost o simplă întâmplare, fie că totul a fost foarte bine gândit, numele de scenă le-a purtat, cu siguranță, noroc.

Iată câțiva artiști ale căror nume reale sunt total diferite de cele primite la naștere.

INNA. A început să cânte inițial cu alt nume de scenă, Alessandra. S-a ”rebranduit”, iar actualul nume de scenă are o poveste interesantă. ”Bunicul meu obișnuia să îmi spună Inna. Și acum voi toți mă strigați așa. Iubesc asta!”, a povestit cântăreața.

Smiley. Atunci când a intrat în trupa Simplu, Andrei Tiberiu Maria a primit porecla ”Smiley”, pentru că era tot timpul plin de viață.

Randi. Numele meu, Andrei Ropcea, nu suna destul de internațional. Aveam nevoie de ceva ușor de reținut care să sune bine cu primele două litere. Astfel că am ales prima literă din numele de familie, ‘R’, urmat de prescurtarea de la numele de botez, 'Andi’ și așa a rezultat 'Randi’, numele meu de scenă și 'Morandi’, numele trupei”, a povestit Randi.

Nicole Cherry.  ”De când eram mică, mama mă striga prin casă Nicole, deci mi-a fost simplu să-mi aleg prenumele. Numele m-am gândit să mi-l aleg în funcție de ceea ce-mi place mie în mod deosebit. Am început cu culorile. Îmi place mov, dar Nicole Purple nu mi s-a părut prea reușit. Am continuat cu fructele. Cireșele sunt preferatele mele. Așa am ajuns la Nicole Cherry”.

Connect-R. Ștefan Relu Mihalache, cum îl știu apropiații, s-a inspirat de la Hollywood atunci când și-a ales numele de scenă. Se uita la un film și pe burtieră scria ”Connect”. R vine, probabil, de la Relu.

The Motans. "Visam pisici și motani o dată la două zile sau chiar în fiecare zi, timp de șapte ani de zile. Nu știu din ce cauză, am avut multe pisici când eram mic. Dar pentru mine asta a fost un semn, pentru că pisica/motanul este un animal care va face întotdeauna ce vrea în viață! Ele nu au stăpân"

Carla's Dreams. Multă lume s-a întrebat de la ce vine numele Carla's Dreams, iar răspunsul l-a dat chiar ”Sergiu”, așa cum îi spune toată lumea liderului trupei. Așadar, denumirea este inspirată dintr-o nuvelă a autorului britanic John le Carré. De la un personaj pe nume Karla, mai exact. ”Carla”, din denumirea trupei, este și un acronim pe care, evident, băieții nu vor să-l dezvăluie.

Camila Cabello. "Karla este primul meu nume, Camila este al doilea, însă familia mi-a spus mereu Camila. Când am venit la școală în Statele Unite, eram într-adevăr foarte timidă și profesorii de acolo mi-au spus Karla".

Bruno Mars. Numele real al celebrului cântăreț este Peter Gene Hernandez. “Bruno vine de la Bruno Sammartino, un luptător de wrestling mare și gras. Era un băiat mic și îndesat, așa că tatăl meu m-a poreclit așa. Mars a venit după ce mai multe fete mi-au spus că nu sunt de pe această lume”, a mai spus cântărețul.

Lana Del Rey. Pe numele său real Elizabeth Woolridge Grant, artista a declarat: “Am știut că vreau un nume care să sune oarecum exotic, care să-mi amintească de coasta oaceanului din Florida. Lana del Rey a sunat foarte bine”.

Cardi B. Numele real al cântăreței este Belcalis Marlenis Almanzar, iar povestea numelui ei de scenă este la fel de savuroasă precum cea care îl poartă. “Numele surorii mele este Hennessy, așa că toată lumea imi spunea mie Bacardi. Apoi mi-am făcut contul de Instagram cu numele Bacardi, Bacardi B. Doar că, din nu știu ce motiv, contul îmi era șters periodic și cred că cei de la Bacardi au avut ceva de a face cu asta. Așa că l-am scurtat și a devenit Cardi B”, a declarat artista.

Calvin Harris. Numele real al dj-ului este Adam Richard Wiles, iar explicația sa pentru această schimbare a fost următoarea: “Primul meu single a fost mai mult spre soul și am considerat că numele de Calvin Harris suna mai ambiguu. Am crezut că oamenii nu-și vor da seama dacă sunt negru sau alb. Ulterior am rămas cu acest nume”, declara Calvin Harris.

Nicki Minaj. “Unul dintre primii oameni cu care am încheiat contracte de producție a vrut ca numele meu să fie Minaj și m-am luptat cu el, doar că m-a convins să-l folosesc. L-am urât dintotdeauna”, a declarat Nicki Minaj, pe numele său real Onika Tanya Maraj.

Miley Cyrus. Destiny Hope Cyrus, adică Miley Cyrus, are o poveste simplă în ceea ce privește numele de scenă. Pentru că artista era un copil zâmbăreț, părinții au alintat-o ,,smiley” care, ulterior, s-a transformat în Miley.

Lady Gaga. Numele de scenă al artistei a fost creat dintr-o...greșeală. Unul dintre producătorii acesteia i-a trimis pe telefon un mesaj ce conținea piesa trupei Queen, ’’Radio Gaga”, însă autocorectul telefonului a schimbat cuvântul Radio cu Lady. În acest fel, Stefani Joanne Angelina Germanotta a devenit cunoscută în întreaga lume cu numele de Lady Gaga.

Maluma. Artistul latino-american care a cucerit toate topurile muzicale, dar și inimile milioanelor de fane este un familist convins. Acest lucru o dovedește chiar numele de scenă. Pe numele său real, Juan Luis Londono Arias, artistul a decis să semneze autografele cu numele de Maluma pentru că voia să păstreze o conexiune cu familia lui oriunde ar merge. Ma vine de la mama sa Marlli, Lu, de la tatăl său Luis, iar Ma vine de la sora sa, Manuela.

Pink. Una dintre cele mai haioase povești este cea a artistei Pink. Deși numele real al cântăreței este Alecia Beth Moore Hart, acesta a primit porecla Pink din copilărie când se rușina foarte repede și devenea roz la față.