De multe ori, pe buzele fanilor se află întrebarea ”ce motive are un artist să fie depresiv?” Viața nu este deloc așa cum pare și, în timp ce mulți cred că dacă se află în lumina reflectoarelor, artiștii au o viață perfectă, adevărul este cu totul și cu totul altul.

Artiștii nu sunt întotdeauna fericiți, în ciuda zâmbetului larg pe care îl afișează. Unii au dat cărțile pe față și au povestit că s-au luptat cu depresia, la un moment dat. Motivele au fost dintre cele mai diverse, de la pierderea unor persoane dragi, până la obstacole în carieră. Din fericire, în majoritatea cazurilor, depresia a fost doar o etapă din viața lor, iar vindecarea a fost posibilă datorită familiei, prietenilor și, uneori, terapiei.

Uite 11 celebrități care au recunoscut la un moment dat că au suferit de depresie. Unii s-au vindecat, alții încă se tratează!

Lino Golden. Artistul a trecut și el printr-un episod mai puțin plăcut, și anume cel al depresie. Lino a povestit totul într-o sesiune de Q&A pe Instagram și a oferit și câteva sfaturi pentru cei care vor să depășească această perioadă. ”Sincer să fiu m-am rugat foarte mult și am facut foarte mult sport. Sportul ajută foarte mult.”

Ariana Grande. ”Vreau doar să spun cât de recunoscătoare sunt pentru viața mea, pentru oamenii din ea, pentru momentele frumoase și pentru provocări, pentru bucurie și pentru durere. Cu câteva luni în urmă am spus echipei mele că nu mă simt în stare să lucrez și nici să fac altceva. Prietenii mei, voi toți și muzica mi-ați salvat viața și ați întors totul pe dos. Încă mă vindec, dar mă simt mult mai luminoasă și sunt convinsă că urmează o perioadă foarte frumoasă.”, declara Ariana.

Jennifer Lopez. ”Toate evenimentele de anul acesta, pandemia, protestele și nu numai a fost prea mult pentru ei. I-am liniștit și le-am spus că există momente în care lucrurile trebuie să se schimbe, iar când se întamplă asta, doare. Trebuie să trecem și prin astfel de momente, dar cel mai important este să rămânem puternici.”, a spus JLo la postul de radio El Zol.

Katy Perry. Cântăreața a mărturisit că a fost foarte dezamăgită că cel de-al cincilea album de studio, Witness, nu a fost primit de public așa cum se aștepta ea. Deși ei i-a plăcut foarte mult cum a ieșit albumul, fanii nu au fost la fel de încântați. „Am avut crize de depresie de situație și inima frântă anul trecut pentru că, fără să-mi dau seama, am pus atât de multă validitate în reacția publicului, iar el nu a reacționat așa cum mă așteptam… iar asta mi-a frânt inima“, a spus artista.

Bebe Rexha. Depresia a inspirat-o pe Bebe să compună piesa "I'm A Mess". "Am fost foarte cinstită în lupta mea cu anxietatea și depresia. Am vrut să creez un videoclip și o melodie care să-mi exprime adevărul. Acest videoclip este o celebrare a faptului că pot accepta în cele din urmă imperfecțiunile mele. Sunt de acord cu faptul că nu sunt bine mereu", a scris artista într-o postare pe Twitter.

Miley Cyrus. Miley Cyrus s-a încuiat în propriul dormitor din cauza depresiei, la doar 23 de ani, ceea ce l-a determinat pe tatăl său să spargă uşa. Pe de altă parte, acum le dă sfaturi fanilor: ”Ei ştiu că m-am luptat cu depresia, iar ei au înțeles asta şi m-au ajutat. Asta îmi oferă un scop: încă un motiv în plus să mă trezesc de dimineață, pentru că ei mă iubesc şi m-au ajutat“, crede Miley Cyrus. 

Justin Bieber. Adevăratul motiv al problemelor de sănătate ale lui Justin este lupta acestuia cu faptul că este faimos. Sursa a precizat totodată că ”această cantitate de faimă imensă l-a schimbat complet”. Bieber ar fi vorbit deschis în cadrul unui interviu acordat revistei Vogue despre aceste dificultăți cauzate de faptul că a devenit cunoscut la o vârstă atât de fragedă și a dezvăluit următoarele. ”Am devenit foarte arogant și încrezător. Purtam ochelari de soare înăuntru. M-am trezit făcând lucruri de care mi-a fost rușine”, au fost declarațiile artistului.

Demi Lovato. "Am avut practic o cadere nervoasa. Parintii mei si managerul mi-au spus ca e clar ca am nevoie de ajutor si e cazul sa ma opresc putin. Presiunea era mult prea mare. Era clar ca aveam nevoie de timp si de ajutor sa ma pot lupta cu demonii interiori care ma chinuiau. Aveam prea multe probleme de infrutnat si trebuia sa-mi regasesc fortele ca sa o pot lua de la inceput", a declarat Demi.

Selena Gomez. A vorbit într-un interviu pentru Harper's Bazaar din Statele Unite despre cât de greu îi este să împartă viața personală cu imaginea publică. Selena a vorbit deschis despre problemele sale. "Oricine mă cunoaşte, ştie că pun sănătatea şi bunăstarea pe primul plan. Am avut o mulțime de probleme cu depresia şi anxietatea, dar încă nu pot spune că am depăşit aceste probleme."

Lady Gaga. ”Am fost întotdeauna sinceră cu privire la probelemele mele fizice şi psihice. Mă lupt cu ele de câțiva ani buni. Este complicat şi dificil de explicat, dar încercăm să găsim soluții. Folosesc acest cuvânt «suferință» nu pentru a mă compătimi cineva sau pentru a primi atenție, şi mărturisesc că am fost dezamăgită să văd că persoane din mediul online sugerează că sunt prea dramatică şi că inventez acest lucru sau că fac pe victima pentru a scăpa de acest turneu. Dacă m-ați cunoaşte, v-ați da seama că spun adevărul. Sunt o luptătoare. Folosesc cuvântul suferință nu numai pentru că traumele şi durerile cronice mi-au schimbat viața, dar şi pentru că mă împiedică să trăiesc o viață normală. Mă țin departe şi de ceea ce iubesc cel mai mult pe această lume: să cânt pentru fanii mei. “, a scris Lady Gaga.

Nicki Minaj. Nicki a dezvăluit recent că în adolescență a fost nevoită să avorteze. A fost decizia care a schimbat-o complet şi care, spune ea, o va urmări toată viața. "Am crezut că voi muri. Eram doar o adolescentă şi a fost cel mai greu lucru prin care am trecut. Momentul acela mă va urmări toată viața", a povestit Nicki Minaj într-un interviu acordat revistei Rolling Stone.